Ville Leskinen palasi tehokkaana jäille – ”Jospa maaleja olisi varastossa kevääseen”

4.3.2021
Ville Leskinen palasi tehokkaana jäille – ”Jospa maaleja olisi varastossa kevääseen”

Kuva: Samuli Seila

HIFK:n Ville Leskisen paluu Liiga-jäille on ollut tehokas. Hän uskoo, että kevään edetessä hyviä esityksiä on odotettavissa vielä lisää.

HIFK:n alkukevään vire on ollut varsin kova. Vaikka joukkueen kuuden voiton putki katkesi keskiviikkona Vaasassa Sportin vieraana, se on jäänyt pisteittä vain kerran 12 viime ottelussaan nousten Liigan sarjataulukon kakkoseksi.

– Aika kova otteluruuhka on menossa. Pelien ja treenien lisäksi ei ehdi oikein hirveästi muuta. Ihan hyvin on kulkenut. Peli on parantunut koko kauden ajan ja kehittyy koko ajan. Puolustuspääkin on alkanut toimia ja kaikki hoitavat omat juttunsa. Veskaritkin ovat olleet hyviä viime peleissä. Sitä kautta tiukat pelit ovat kääntyneet meille viime aikoina, sanoo koko syyskauden loukkaantumisen takia menettänyt IFK-hyökkääjä Ville Leskinen.

Leskinen pääsi avaamaan kautensa tosiaan vasta tammikuussa. Hän pääsi mukavaan tahtiin pisteiden makuun saman tien, mutta ymmärrettävästi pelaaminen ei heti tuntunut hyvältä.

– Ensimmäiset kymmenen peliä olivat vaikeita ja hakemista. Tauko oli niin pitkä. Viimeiset pari viikkoa on mennyt hyvin. On löytynyt hyvä kentällinen, ja olemme saaneet tehtyä maalejakin. Tuntuu, että nyt olen päässyt normirytmiin ja -vireeseen, hän sanoo.

– Kuntopuoli alkaa tuntua pikkuhiljaa hyvältä. Luistelu ja jaksaminen voivat vielä parantua. Nyt ketju on suunnilleen löytynyt, ja peli paranee peli peliltä. Joukkueenakin on kiristettävää, ja varaa on vielä parantaa aika paljon kevään aikana.

Tuntuiko oma syksy pitkältä?

– Kyllä tuntui! Oli aika tylsää, kun ei päässyt pelaamaan, ja minulla oli se loukkaantuminenkin siinä. Arki on ollut vähän tylsempää kuin normaalisti. Oli se syksy ehkä extra-tylsä. Olisi ollut kiva olla joukkueen mukana, mutta onneksi nyt olen kunnossa. Kyllä näistä nyt nauttii, kun pystyy pelaamaan.

Leskisen yhteispeli Jere Sallisen kanssa on ollut tehokasta. Viime peleissä kaksikon kanssa samassa ketjussa on pelannut Jesse Saarinen.

– Pelasimme jo viime kaudella välillä samassa kentässä Jeren kanssa. Täydennämme hyvin toisiamme. Olemme hieman erityylisiä pelaajia. Jere on enemmän kahden suunnan pelaaja. Tiedän, mitä hän tekee, niin saan tilaa ja aikaa luoda hyökkäysjuttuja ja hieman vapauksia. Se on sopinut itselleni. En tiedä, mitä mieltä Jere on asiasta, mutta toivottavasti se on hänenkin mielestään näin. Tiedän, missä Jere menee, niin uskallan itsekin yrittää. Jere on saanut myös maaleja, ja olen syöttänyt niitä. On mennyt hyvin ja toivottavasti tämä vielä paranee.

Leskisellä on menossa toinen kausi IFK:ssa tultuaan seuraan kesken viime kauden Färjestad BK:sta. Täydet kaudet IFK:ssa odottavat vielä itseään, mutta molemmilla kausilla, joilla Leskinen on IFK:ta edustanut, on hän pystynyt pelaamaan vähintään piste per peli -tahdilla.

– Tehoja on tullut hyvin molempina kausina. Viime vuonna tuntui, että alku oli tosi hyvä, mutta sitten itse pelaaminen laski. Nyt on tuntunut, että alussa peli oli vähän huonompaa. Jos loppua kohti paranisi, olisi se hyvä. Olen kuitenkin saanut tehtyä tehoja aika hyvin, hän vertailee.

Leskisen maalimäärät nousivat Liigassa ennen Ruotsiin lähtöä jokaisella miehen kolmella Kärpät-kaudella, ja huipussaan ne olivat keväällä 2019, kun hän voitti maalikuninkuuden 29 osumalla. Nyt hän on osunut tämän kauden 21 IFK-ottelussaan neljästi.

– Voisi niitä olla lisää, mutta en ole ajatellut sillä tavalla. Hyvä, että joku tekee, mutta olisi niitä itsekin kiva tehdä. Jospa niitä olisi varastossa kevääseen. Paikkoja on ollut, ja ehkä on ollut vähän huonoa viimeistelyä. Maalinteko on herkkä laji. Välillä menee ja välillä ei, mutta en ole huolissani. Ketjukaverit ovat saaneet tehtyä hyvin maaleja, joten paineita ei ole. Uskon, että tämä paranee minullakin vielä kauden lopussa, hän sanoo.

Odotukset Leskisen tehoja kohtaan kasvavat varmasti sitä mukaa, kun päivä pitenee ja pudotuspelit lähestyvät.

– Totta kai on hyvä, että on odotuksia. Omat odotukset ovat aina kovimmat. Olen pystynyt Oulussa ja viime kaudella täällä pystynyt näyttämään. Toivottavasti saamme vietyä pelit loppuun ja pystyisin olemaan playoffseissa tehokas. Se olisi hyvä kruunu tälle kaudelle. Toivottavasti pystyn vastaamaan odotuksiin, Leskinen tuumaa ja sanoo olevansa mielissään siitä, että on nimenomaan tässä osassa.

– Sen takia on alettu pellaamaan, että saisi tehtyä maaleja ja pisteitä. Ennemmin olen tässä roolissa, kuin että kukaan ei odottaisi mitään.

Leskinen lukee IFK:n tämän hetken vireen perusteella varteenotettavaksi mestarisuosikiksi.

– Varmasti olemme yksi suosikeista. Olemme toisia sarjataulukossa ja käyrä on ylöspäin. Varmasti olemme yksi hyvä ehdokas. Runkosarjaa on vielä niin paljon jäljellä, että ajatukset eivät ole vielä siellä asti, mutta meillä on hyvä mahdollisuus menestyä.

HIFK kohtaa perjantaina kotonaan Kärpät.

***

Teksti: Panu Markkanen


---
Julkaisija: Aija Saha