HIFK:n konkarihyökkääjä Juho Keränen: ”Peli on kuitenkin SE juttu”

3.3.2021
HIFK:n konkarihyökkääjä Juho Keränen: ”Peli on kuitenkin SE juttu”

Juho Keränen on päässyt nostelemaan Kanada-maljaa kahdesti. (Kuva: Juuso Pellava)

HIFK:n kokenut hyökkääjä Juho Keränen on niitä harvoja nykyjoukkueensa pelaajista, joka on päässyt Kanada-maljaa kannattelemaan käsivarsillaan. Keränen voitti Suomen mestaruuden kahdesti Kärppien paidassa – eivätkä nämä hetket ole unohtuneet.

- Luin, että pokaalille tuli 70 vuotta täyteen, onnittelut vaan. Kyllä sen voittaminen oli ainutlaatuinen fiilis. Kerkesin aika monta vuotta vetää ennen kuin mestaruus tuli. Muistan, kun pelasin ensimmäistä täyttä kautta Kärpissä ja hävisimme JYP:ille finaalin. Mietin viimeisen pelin jälkeen, että ensi vuonna uudestaan sitten paremmalla menestyksellä, Keränen muisteli.

- Seuraavaan omaan finaaliin meni sitten monta vuotta… Voittaminen oli iso juttu ja vielä kahtena perättäisenä vuonna. Kyllä se hienolta tuntuu, pitkä pätkä oli Oulussa takana ja siellä oli aiemmin tullut menestystä. Tuli mietittyä aika monena vuonna aiemmin, että kun joskus pääisisi itsekin kannua nostamaan.

Nyt Juho Keränen yrittää olla auttamassa HIFK:ta katkaisemaan kymmenen vuoden putken. Juuri tällä hetkellä joukkueen peli sujuu ja joukkue on voittoputkessa.

- Tällä hetkellä kulkee loistavasti. Ollaan tyytyväisiä ja yritetään tässä vielä kehittää peliä ja kehittyä. Jos henkilökohtaisesti ajattelee kautta, syksyllä oli aika hidas startti. Syksyt ovat jotenkin aina olleet itselle vähän verkkaisia.

- Ehkä siihen liittyi vähän verkkainen pelitahti. Pelattiin pari peliä ja sitten huilattiin. Eikä se hidas alku ollut minulle mitenkään uutta – tuntuu, että joka syksy on vähän vaikeaa ja loppukautta kohti sitten paranee. Tavoite oli tietysti pelata alusta asti hyvällä tasolla, mutta en siinä mielestäni onnistunut. Nyt viime aikoina ollaan menty parempaan suuntaan.

Keränen osaa kokeneena pelaajana arvioida oman tekemisensä ja omat vahvuutensa. Syksyt eivät olekaan se ajankohta, josta Keränen parhaiten muistetaan. Hänet muistetaan kivenkovana taistelijana nimenomaan playoffseissa. Viime vuonna ne pelit jäivät väliin, tunnetuista syistä.

- Kyllä tässä jo playoff-pelejä odottaa. Innolla niitä kohti mennään. Onhan tässä kuitenkin vielä parikymmentä runkosarjapeliä jäljellä ja aikaa hankkia asemia.

- Kuten sanoin, syksyt ovat olleet vaikeita, keväät parempia. Tiedä sitten onko kyse auringonvalosta vai mikä sen muutoksen tekee? Niitä pelejä kohti omakin taso nousee, Keränen mietti.

Kunniatehtävä

Keränen kuuluu HIFK:n kapteenistoon. Harvemmin on käynyt niin, että joku kippariston kirjaimista neulotaan Keiteleellä syntyneen ja pohjoisessa valtaosan urastaan vaikuttaneen pelaajan rintaan.

- Vaikea sanoa, onko tuolta päin aiemmin tullut… on se hieno kunniatehtävä olla mukana tuossa joukossa. Tuo tietysti kertoo siitä, että valmennusjohto ja pelikaverit luottavat. Vaikuttaako siihen sitten kokemus vai olemus vai mikä?

- Tietysti ollaan innolla otettu tehtävä vastaan, omalla tekemisellä yritän näyttää esimerkkiä.

HIFK:n paidassa Keränen on pelannut hieman yli sata ottelua eli kolmatta kautta. Ensimmäinen kausi meni miehen omien sanojen mukaan "plörinäksi". Toinen kausi jäi vajaaksi. Nyt Keränen on ollut huippuiskussa ketjukavereittensa kanssa. HIFK:n nelonen on pelannut erinomaisesti ja voisi kuvitella, ettei heitä suorastaan haluta pelata.

- En osaa sanoa, haluavatko pelata vai ei… pitää kysyä vastustajilta. Olemme saaneet pelata jonkin aikaa yhdessä. Kun tietää, etteivät ketjukaverit juurikaan vaihdu, pystyy rakentamaan kokonaisuutta. Kaverit tulevat tutuiksi, opitaan toisen tyylit ja tiedetään mitä ketjukaverilta voi odottaa, Keränen kehuu viime ottelujen ketjukavereitaan Miro Väänästä ja Micke Åstenia.

- Helpottaa yhteispelin löytämistä.

HIFK:n viikko sisältää kolme ottelua. Yksi näistä peleistä nousee ymmärrettävistä syistä Keräselle erikoiseksi. HIFK kohtaa perjantaina Keräsen pitkäaikaisen työnantajan, Kärpät, kärkiottelussa perjantaina. Kolmen ottelun viikkorytmi ei myöskään Kerästä hätkähdytä.

- Kyllä Kärpät on aina kiva kohdata, ovathan ne itselle spesiaalipelejä. Oli se sitten Helsingissä tai Oulussa. Pientä jännitystä on ilmassa. Ja joukkueelle Kärppiä vastaan pelaaminen on aina tasonmittari. Sieltä he ovat taas nousseet ihan kantapäillä kiinni, Keränen arvioi Kärppien noususuhdannetta.

- Ehkä tämä pelirytmikin sopii paremmin itselle, joukkueelle myös. Rehellisesti joskus alkukaudesta, kun oli viikkoja, jolloin maanantaista perjantaihin oli pelkkiä treenejä, oli raskaampaa kuin nämä kolmen ottelun viikot. Peli on kuitenkin SE juttu, Keränen painotti.

Kärppien kohtaamisen lisäksi HIFK pelaa keskiviikkona Sportia vastaan vieraissa ja lauantaina vastaan tulee HPK Hämeenlinnassa. Perjantaina ottelu HIFK-Kärpät pelataan Helsingissä.


---
Julkaisija: Salttu Forsström