KalPan joukkueessa liikehdintää siirtoikkunan loppuhetkillä

2.3.2021
KalPan joukkueessa liikehdintää siirtoikkunan loppuhetkillä

Henrik Tikkanen on loppukauden KalPan mukana. (Kuva: Aarno Vuorinen)

KalPan joukkue koki pienoisia muutoksia siirtoikkunan loppumetreillä.

Hyökkääjä Leevi Aaltonen jatkaa uraansa KooKoon riveissä.

- Leevin rooli meillä jäi odotettua pienemmäksi. Uskomme, että tämä siirto hyödyttää molempia osapuolia tulevaisuuden kannalta, KalPan urheilujohtaja Anssi Laine sanoo kuopiolaisseuran sivuilla.

Mestiksessä pelaavan, KalPan yhteistyöseura, Iisalmen Peli-Karhujen sopimuspelaajista puolustajat Hugo Gallet ja Roope Laavainen sekä maalivahti Henrik Tikkanen viettävät loppukauden KalPassa. KalPan sopimuspelaajista puolestaan puolustajat Otto Huttunen ja Eric Hjorth sekä hyökkääjä Juuso Mäenpää ovat loppukauden IPK:n vahvuudessa.

Nuorten pelaajien listalla olevat Hjorth sekä Mäenpää saavat kuitenkin liikkua loppukauden ajan seurojen välillä, seurojen välisen yhteistyösopimuksen myötä. Lisäksi Liiga-sopimuksen omaavat maalivahdit saavat liikkua vapaasti yhden Mestis-seuran ja Liiga-joukkueen välillä Mestiksen runkosarjan loppuun asti.

- Tämä on osoitus erittäin toimivasta, hedelmällisestä yhteistyöstä jota teemme IPK:n kanssa monella eri tasolla. Pelaajat ovat ottaneet kovia kehitysharppauksia Iisalmessa syksyn aikana ja ovat omilla esityksillään ansainneet paikan Liiga-joukkueen kokoonpanossa, Laine sanoo.

Ranskalaispuolustaja Gallet on tällä kaudella pelannut yhteensä 22 Liiga-ottelua KalPassa, pistein 0+4=4. Laavainen on puolestaan esiintynyt KalPa-paidassa 15:ssä ottelussa, joissa on syntynyt kolme syöttöpistettä. Maalivahti Henrik Tikkanen on pelannut KalPa maalilla yhteensä neljässä ottelussa, joissa kiekot ovat pysähtyneet 91,14 prosentin varmuudella, päästettyjen maalien keskiarvon ollessa 2,21 maalia ottelua kohden.

KalPan U20-nuorten paras pistemies Oliver Kapanen siirtyy loppukauden ajaksi Mestiksessä pelaavan Joensuun Kiekko-Poikien riveihin. 17-vuotias ja oikealta ampuva hyökkääjä on tehnyt tällä kaudella Nuorten SM-sarjassa 37:ssä ottelussa pisteet 25+16=41.

- Oliver on pelannut todella vahvaa kautta U20-nuorissa ja hyvä, että Oliver saa tässä vaiheessa miesten pelejä alleen. Kovemmat ottelut auttavat valmistautumaan ja tavoittelemaan paikkaa alle 18-vuotiaiden MM-kisajoukkueessa. Hienoa, että tämä siirto järjestyi nopealla aikataululla, Laine sanoo.

Kapanen on KalPan Liiga-sopimuspelaaja ja hänen sopimuksensa KalPan kanssa ulottuu kevääseen 2023 saakka.


---
Julkaisija: Salttu Forsström