HPK:n pisteputki sai jatkoa - Hannes Björniseltä näyttävä paluu Liiga-kaukaloihin

2.3.2021
HPK:n pisteputki sai jatkoa - Hannes Björniseltä näyttävä paluu Liiga-kaukaloihin

HPK haki revanssin Ilveksestä tiistaina. (Kuva: Pekka Rautiainen)

HPK jatkoi pisteputkensa jo yhdeksän ottelun mittaiseksi. Ensimmäistä kertaa lähes kuukauteen pelannut Hannes Björninen takoi huimaa tulosta JYPiä vastaan.

HPK – Ilves 4–1 (1-0, 0-1, 3-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

HPK jatkoi pisteputkeaan tiistaina, kun se sai revanssin Ilveksestä. Hämeenlinnassa lauantaina voittanut vierasjoukkue ei onnistunut saamaan kiekkoa Eetu Laurikaisen selän taakse tiistaina tasaviisikoin. Valtteri Puustinen vei kotijoukkueen johtoon ensimmäisessä erässä. Ilves tuli tasoihin toisen erän alussa Antti Saarelan ylivoimaosumalla. HPK ratkaisi ottelun kolmannessa erässä. Joukkue iski vajaaseen minuuttiin kaksi osumaa. Osumista vastasivat Ossi Ikonen sekä Elmeri Eronen. Kaksi maalia alustanut Petri Kontiola siirtyi Liigan pistepörssin kärkeen 38 pisteellä.

Kärpät – KalPa 1–2 (0-2, 1-0, 0-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KalPa katkaisi Kärppien neljän ottelun voittoputken tiistaina puolustusvoittoisessa kamppailussa. Vierasjoukkue aloitti maalinteon vain vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen Aapeli Räsäsen kauden kahdeksannella osumalla. Kim Nousiainen iski ottelun voittomaalin sekunti ennen avauserän päätöstä. Kotijoukkue kavensi lukemia toisen erän puolivälissä Radek Koblizekin kauden viidennellä osumalla. Yhtään lähemmäksi voittoa Kärpät ei kuitenkaan päässyt. Matej Tomek torjui kaikki 11 laukausta kolmannessa erässä nollaten kotijoukkueen. Kärpät hävisi toisen ottelunsa peräkkäin Oulussa. Voiton myötä KalPa ohitti Kärpät sarjataulukossa nousten kolmanneksi.

Lukko – Sport 5–4 VL (1-2, 2-1, 1-1, 0-0, 1-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Lukko kaatoi Sportin voittomaalikilpailun jälkeen tiistaina. Kotijoukkue joutui ottelussa tukalaan tilanteeseen Sportin siirryttyä kahden maalin johtoasemaan toisessa erässä. Lukko avasi kuitenkin maalinteon ensimmäisessä erässä Pavol Skalickyn maalilla. Vierasjoukkue iski kuitenkin kolme seuraavaa osumaa. Maaleista vastasivat Sebastian Stålberg, Janne Keränen sekä Jesse Paukku. Kotijoukkue käytti erikoistilanteita hyväkseen päästäkseen tasoihin ja lopulta johtoaseman nappaamiseen. Kaksi ylivoimamaalia sekä yksi alivoimamaali Eetu Koivistoisen lavasta palautti Lukon johtoaseman kolmannessa erässä. Keränen toi Sportin tasoihin ylivoimalla kahdeksan minuuttia ennen loppua. Varsinaisella peliajalla tai jatkoerässä ei syntynyt ratkaisua, joten ottelun päätös saatiin vasta voittomaalikilpailussa. Ainoastaan Lukko-puolustaja Robin Press onnistui yrityksessään ratkaisten ottelun kotijoukkueelle.

Pelicans – JYP 7–1 (0-0, 5-0, 2-1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Pelicans katkaisi JYPin voittoputken murskaamalla jyväskyläläiset 7–1-lukemin. Maalittoman ensimmäisen erän jälkeen kotijoukkue otti ottelun hallintaansa vakuuttavasti. Lahtelaiset iskivät peräti viisi maalia toiseen erään. Paluun kokoonpanoon tehnyt kultakypärä Hannes Björninen iski heti ensimmäiseen otteluunsa neljä pistettä (1+3). Juuso Jämsen iski kauden ensimmäisen sekä toisen maalinsa ottelussa. Myös Elias Vilén, Miika Roine sekä Aleks Haatainen kirjasivat tililleen kaksi pistettä. JYPin ainokaisen kolmannessa erässä iski Patrik Puistola. Voiton myötä Pelicans nousee kiinni suoraan playoff-paikkaan Tapparan sekä TPS:n ohi.


---
Julkaisija: Nooa Ruuth