HPK:n Kankaanperä: "Ei katsella sivu-tai takapeileihin vaan eteenpäin"

2.3.2021
HPK:n Kankaanperä: "Ei katsella sivu-tai takapeileihin vaan eteenpäin"

Markus Kankaanperä tuo kokemusta HPK:n takalinjoille. (Kuva: Pekka Rautiainen)

Kun Markus Kankaanperä, 40, liittyi muutama viikko sitten HPK:n vahvuuteen, niin hämeenlinnalaiset rämpivät Liigan pohjilla.

Nyt kurssin suunta on vahvasti ylöspäin ja HPK taistelee taas playoff-paikoista.

– Nousujohteinen on suunta ja ollaan hienosti parannettu pelaamista. Kliseisesti tässä silti mennään edelleen peli kerrallaan, yli 1000 ottelua Liiga-urallaan pelannut Kankaanperä huomauttaa.

Urallaan kaksi Suomen mestaruutta voittaneen Kankaanperän mukaan hänellä oli tammikuussa myös muita vaihtoehtoja kun HPK.

– Eurooppaan oli joitain virityksiä, mutta tilanne on se mikä on. Oli hienoa päästä lopulta HPK:hon, tämä on minulle iso haaste, Kankaanperä toteaa.

Viisi vuotta sitten Tapparassa ja kymmenen vuotta sitten HIFK:ssa Kanada-maljaa nostellut pakki on päässyt varsin nopeasti sinuiksi HPK:n pelityylin kanssa.

– Ihan alussa meni muutama peli vähän katsellessa uusia systeemejä. Mutta nyt tuntuu hyvältä, itsellä on selkeä rooli joukkueessa, Kankaanperä sanoo.

Pelitahti Liigassa on tiivis ja HPK:lla on edessä neljän ottelun viikko.

– Meillä on erittäin hyvä porukka. Ei katsella sivu-tai takapeileihin vaan eteenpäin, Kankaanperä painottaa.

Viikon ensimmäinen haaste on Ilves, jolle HPK hävisi viimeksi jatkoajan jälkeen.

– Lauantaina heitä vastaan pelasimme ja muutamaan pomppuun menetimme voiton. Nyt ei voi muuta hakea kuin täyttä pottia, Kankaanperä alleviivaa.


---
Julkaisija: Jukka Malm