Juuso Pärssinen Liiga-podcastissa: ”Jääkiekossa kaikki pitää ansaita”

26.2.2021
Juuso Pärssinen Liiga-podcastissa: ”Jääkiekossa kaikki pitää ansaita”

Kuva: Teemu Saarinen

TPS:n Juuso Pärssinen pelaa todellista läpimurtokauttaan. Hän on onnistunut tavoitteessaan nousta TPS:n johtavaksi pelaajaksi.

Turun Palloseura on noussut alkuvuoden kovalla vireellään Liigan sarjataulukon kolmanneksi. Juuso Pärssinen kertoo Liiga-podcastin haastattelussa nousun syistä ja tunnelmasta joukkueen sisällä kovan otteluruuhkan keskellä.

– On ollut kivaa, kun olemme voittaneet ja peli on kulkenut. Resepti on simppeli. Olemme työntekojoukkue, ja haalarit pitää olla päällä joka ilta, jos meinaamme taistella pisteistä, hän sanoo.

– Meillä on hyvä henki joukkueessa ja kopissa. Meillä on kova luotto tekemiseen. Olemme huomanneet, että jos lipsumme meidän tavastamme pelata ja voittaa pelejä, sen huomaa heti tulostaululla. Meillä on tietyt asiat, joita painotamme. Kun hoidamme ne mallikkaasti, taistelemme joka ilta pisteistä.

TPS oli ennen kauden alkua monine ulkomaalaispelaajineen, nuorineen ja päävalmentaja Raimo Helmisen myötä varsin kirjoittamaton kortti. Joukkue on näyttänyt, että he tiesivät asiat paremmin kuin ulkopuoliset ja kehitysprosessi on onnistunut.

– Varmasti kaikilla niillä pelaajilla, jotka olivat täällä viime vuonna, oli halu näyttää. Ei meilläkään ollut tietoa, minkä tyylisiä ne ulkomaalaispelaajat ovat, keitä tänne oli tulossa. Ihan huikeita ihmisiä ja huikeita pelaajia! Se on ollut hyvä asia joukkueen kannalta ja "Raipe" on onnistunut tosi hyvin ja saanut porukan tosi yhtenäiseksi.

Pärssinen nauttii suurta vastuuta hyökkäyksessä ja on joukkueen kolmanneksi paras pistemies ja varakapteeni.

– Jääkiekossa kaikki pitää ansaita. On ollut kiva huomata, että on peli kulkenut tai ei, niin minuun on kuitenkin luotettu. Se on jääkiekossa tärkeintä pelaajan kannalta, että kokee saavansa luottoa ja tuntee, että luotetaan. Sitä kautta on pystynyt rakentamaan omaa peliä ja löytämään itseluottamusta ja kehittymään, hän sanoo.

Juuso Pärssisen koko haastattelu on kuunneltavissa Suplassa.


---
Julkaisija: Aija Saha