Kärpät hakee jo yhdeksättä voittoa peräkkäin - lauantaina pelataan täysi Liiga-kierros

20.2.2021
Kärpät hakee jo yhdeksättä voittoa peräkkäin - lauantaina pelataan täysi Liiga-kierros

Kärpät hakee voittoputkelleen jatkoa. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärpät yrittää venyttää voittoputkensa jo yhdeksän ottelun mittaiseksi. JYP lähtee katkaisemeen kahdeksan ottelun tappioputkeaan HIFK:ta vastaan.

Ässät - TPS
>> Kokoonpanot

Neljän pelin viikkoja pelaavat Ässät sekä TPS ottavat yhteen lauantaina. Kotijoukkue on suoriutunut viikon peleistään selvästi paremmin turkulaisjoukkueeseen verrattuna. TPS:lle illan ottelu on peräti kahdeksas kahden viikon sisään. Viime viikolla tuloksena oli neljä voittoa. Tämän viikon summa on toistaiseksi kolme tappiota. Molemmat joukkueet pelasivat eilen tappiollisesti. Ässät nöyrtyi HPK:lle Hämeenlinnassa, TPS jäi puolestaan nollille jo toista ottelua peräkkäin KalPaa vastaan. Illan ottelu on joukkueiden kesken neljäs tällä kaudella TPS on voittanut kaksi viimeisintä keskinäistä. Ässät peittosi turkulaiset aivan kauden alussa. Kotijoukkueen riveissä pelaa myös maalipörssin ykkönen Sebastian Wännstöm.

JYP – HIFK
>> Kokoonpanot

Historiansa pisintä tappioputkea sivuava JYP isännöi hyvävireistä HIFK:ta lauantaina. Molemmat joukkueet pelasivat edellisen ottelunsa Pelicansia vastaan. Kotijoukkue hävisi lahtelaisille torstaina, HIFK puolestaan nollasi Pelicansin eilen. Vierasjoukkue siirtyi eilisellä voitollaan runkosarjan toiseksi. Helsinkiläiset ovat napanneet 10 pistettä edellisestä viidestä pelistään. JYPin täytyy etsiä edellistä voittoaan tammikuun lopusta. Kahdeksan ottelun tappioputkeen on mahtunut peräti 37 päästettyä maalia. Illan kohtaaminen on joukkueiden neljäs tällä kaudella. Helsinkiläiset ovat vieneet nimiinsä jokaisen ottelun, mutta edellinen voitto tuli taistelun kautta. JYP ehti karata jo kahden maalin karkumatkalle.

Kärpät - Ilves
>> Kokoonpanot

Kärpät sekä Ilves kohtaavat jo kolmatta kertaa kahteen viikkoon. Kotijoukkue on vienyt kaksi edellistä kohtaamista nimiinsä varsinaisen peliajan jälkeen. Kärpät on ollut viimeaikoina huimassa vireessä. Oululaisten voittoputki on jo kahdeksan ottelua. Ilves on puolestaan vajonnut sarjataulukossa alkuvuoden heikkojen esitysten takia kuudenneksi. Tamperelaisten edelliseen kymmeneen otteluun on mahtunut vain kolme voittoa. Kotijoukkue majailee kahdeksantena, mutta Kärpät on pelannut vähiten otteluita koko Liigasta. Rästipeliensä ansiosta joukkue pystyisi nousemaan sarjataulukon toiseksi. Kärpät on kuitenkin onnistunut voittamaan edellisestä viidestä kamppailustaan vain yhden varsinaisella peliajalla.

KooKoo – Sport
>> Kokoonpanot

Viikon toisen ottelunsa pelaava KooKoo isännöi kolmen ottelun voittoputkessa liitävää Sportia. KooKoon alkuvuoden huima vire on hiipunut viime kierroksilla. Joukkue hävisi kaksi ottelua TPS:lle viime viikonloppuna ja kertaalleen HIFK:lle keskiviikkona. Liigan toisena majailleet kouvolalaiset ovat nyt valahtaneet sarjataulukossa yhdeksänneksi. Vierasjoukkue jahtaa puolestaan viimeistä playoffs-paikkaa. Kymmenenteen sijaan on eroa kolme pistettä. Sportin puolella ovat myös pelatut ottelut. Vaasalaiset ovat pelanneet peräti kolme ottelua Ässiä vähemmän. Kauden kaksi aiempaa kohtaamista ovat molemmat päättyneet KooKoon voittoihin.

Lukko – KalPa
>> Kokoonpanot

Sarjakärki Lukko isännöi KalPaa lauantaina. Joukkueet kohtaavat ensimmäistä kertaa sitten marraskuun, milloin KalPa kävi ryöstämässä kolme sarjapistettä Raumalta. Kyseinen ottelu on myös Lukon kauden ainoa kotitappio. Kauden ensimmäinen kamppailu päättyi Kuopiossa myös KalPan hyväksi. Molemmat joukkueet pelasivat myös eilen poikkeavin tuloksin. Lukko taipui Tampereella Tapparalle, KalPa nollasi puolestaan TPS:n. Lukolta on sivussa EHT-turnauksen jälkeisten karanteenien takia Vili Saarijärvi sekä Lukas Klok. KalPan puolelta samasta syystä huilaa Aleksi Klementti.

SaiPa – HPK
>> Kokoonpanot

Sarjan häntäpäässä majailevat SaiPa sekä HPK kohtaavat kolmatta kertaa tällä kaudella. Kauden parasta kuukauttaan pelaava HPK on neljän ottelun pisteputkessa. Hämeenlinnalaiset nousivat sarjataulukon jumbosijalta ylöspäin ja jahtaavat nyt Jukurien 13:ta sijaa. SaiPa on puolestaan kaksi sijoitusta vierasjoukkuetta ylempänä. Ero viimeiseen playoffs-sijaan on kahdeksan pistettä. Kotijoukkueen puolustuksen täytyy pitää pistepörssin toisella sijalla oleva Petri Kontiola kurissa. Lappeenrantalaiset ovat voittaneet joukkueiden kaksi aiempaa kohtaamista.

Tappara – Jukurit
>> Kokoonpanot

Kuntopuntarin kärkipäässä majaileva Tappara saa vieraakseen tappioputkessa matkaavan Jukurit. Kotijoukkue kaatoi sarjakärki Lukon eilen Hakametsässä. Mikkeliläiset kaatuivat puolestaan Sportille. Vierasjoukkue on voittanut edellisestä kahdeksasta kamppailusta vain yhden. Kauden keskinäiset kohtaamiset Jukurit on kuitenkin vienyt nimiinsä toistaiseksi. Illan vierasjoukkue kaatoi Tapparan kahdessa ensimmäisessä kohtaamisessa. Tappara voitti joukkueiden edellisen kamppailun helmikuun alussa.


---
Julkaisija: Nooa Ruuth