Kristian Kuusela Liiga-podcastissa: ”En poissulje sitä, että pääsisin kauden 2015-16 pisteistä ohi”

19.2.2021
Kristian Kuusela Liiga-podcastissa: ”En poissulje sitä, että pääsisin kauden 2015-16 pisteistä ohi”

Kuva: Saana Hakala

Kristian Kuusela on noussut jälleen Tapparan kultakypäräksi. Hän täyttää perjantaina 38 vuotta.

Kristian Kuuselan ja Tapparan viime ottelut ovat olleet tehokkaita ja tuloksekkaita. Kaikkien aikojen pistepörssissä jo neljänneksi noussut Kuusela on kevään lähestyessä noussut jälleen Tapparan suurimpien vastuunkantajien joukkoon.

Kuusela kertoi kaudestaan Liiga-podcastissa.

– Se on auttanut, että pelejä on tullut normaalilla tahdilla. Alkuvaiheessa oli vaikeaa saada rytmistä kiinni, kun oli yksi tai maksimissaan kaksi peli viikossa ja harjoiteltiin viisi-kuusi päivää, ennen kuin peli tuli. Kokemuksella peleistä pystyy saamaan irti, kun niitä tulee kolme viikossa ja on valmis niihin. Alkukausi oli itsellä hakemista ja yksi syy siihen oli se, ettei rytmistä saanut kiinni. Nyt peli on tuntunut hyvältä ja oma tavoitteeni on, että tosi hyvän ja heikon peli ero olisi todella pieni. Olen siinä mielessä tyytyväinen siihen, mitä tämänkin kauden aikana on pystynyt tekemään. Huonoja pelejä ei ole tullut, mutta huippupelejä saisi tulla vähän enemmän, hän sanoo.

Kuusela on tehnyt tällä kaudella kolme maalia, ja tuohon määrään hän ei ole tyytyväinen. Tehopisteitä on kuitenkin 30, eikä loppukaudesta vaadittaisi kovinkaan suurta ottelukohtaisen pistekeskiarvon kiristämistä siihen, että hän saavuttaisi uransa parhaan yhden kauden pistelukeman, jonka hän teki kaudella 2015-16 (20+39).

Hän voitti tuolloin Lasse Oksanen -palkinnon ja pistepörssin.

– Se kausi 2015-16 oli runkosarjan osalta tasainen alusta loppuun asti. Ei pisteitä tule, jos ei pysty olemaan 60 peliä ihan huipputasolla. Alkuun tahti oli vähän heikompi, ja onneksi olen saanut kirittyä kiinni. Kokonaisvaltaisessa pelissä olen sitä kautta vähän jäljessä, mutta vielä puolet runkosarjasta on jäljellä, eikä mikään ole mahdotonta. Jos näin jatkuu, en poissulje sitä, että pääsisin sen kauden tehopisteistä ohi. Tärkeintä on, että joka ilta tuon parhaan itseni esiin, ja pisteet seuraavat sitten, ja ne ovat toissijainen asia joukkueen voittamisen jälkeen, Kuusela sanoo.

Kuuselan koko haastattelu on kuunneltavissa Suplassa.


---
Julkaisija: Aija Saha