Alexander Ruuttu KalPan esityksistä: "Vähän aaltoilevaa suorittamista"

17.2.2021
Alexander Ruuttu KalPan esityksistä: "Vähän aaltoilevaa suorittamista"

Alexander Ruuttu pelaa vahvaa kautta KalPassa. (Kuva: Atte Rissanen)

KalPa aloitti helmikuun kahdella voitolla, mutta kolme edellispeliään kuopiolaisjoukkue on hävinnyt. Sijoitus tiukassa keskikastissa on tällä hetkellä yhdeksäs.

– Joukkoon mahtuu hyviä pelejä ja vähän huonompia, mutta mielestäni meillä on jokaisessa ollut se mahdollisuus voittoon. Mutta onhan tämä ollut vähän aaltoilevaa suorittamista. Meillä on ollut aika paljon poissaoloja ja kyllä ne vaikuttavat, KalPan hyökkääjä Alexander Ruuttu miettii.

Ruuttu on yhdessä Juuso Könösen kanssa KalPan toiseksi tehokkain viimeistelijä kuluvalla kaudella. Yhdeksän osumaa iskeneen kaksikon edellä on vain 14 maalia viimeistellyt Kai Kantola.

– Ihan on tämä kausi mennyt, mutta ainahan sitä voi parantaa, Ruuttu puntaroi.

Ruuttu pelaa tällä hetkellä viidettä kauttaan KalPan paidassa. Nyt pinnoja on koossa 15, kun parhaalla kaudella (2017-2018) niitä syntyi 29.

– Kaiken kaikkiaan tässä on poikkeuksellinen kausi menossa. Mutta kiva on ollut pelata ja joka päivä on hauskaa, kun menee hallille, Ruuttu huomauttaa.

Tällä viikolla KalPa kohtaa keskiviikkona HPK:n Kuopiossa, perjantaina TPS:n Turussa ja lauantaina Lukon Raumalla.

– Tässä on pari aika ratkaisevaa viikkoa edessä. Meillä on mielestäni kyllä eväät vaikka mihin. Kun pystymme pelaamaan yhtenäisesti, niin voimme voittaa kenet tahansa, Ruuttu alleviivaa.


---
Julkaisija: Jukka Malm