Kärpät katkaisi TPS:n voittoputken tiistai-illan trillerissä

16.2.2021
Kärpät katkaisi TPS:n voittoputken tiistai-illan trillerissä

Kärppein voittomarssi sai jatkoa. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärpät venytti oman pisteputkensa yhdeksän ottelun mittaiseksi, kun se katkaisi TPS:n voittoputken.

Ässät - JYP 3–0 (1-0, 1-0, 1-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Ässät nollasi sarjajumbo JYPin tiistaina ja vakiinnutti sijoitustaan kärkikymmenikössä. Ottelun hahmoksi muodostui kaikki 41 JYPin laukausta torjunut Linus Söderström. Nollapeli oli nuorelle ruotsalaiselle kauden toinen. Kotijoukkue iski tehokkaasti yhden maalin jokaista erää kohti. Ottelun voittomaalista vastasi noin 17 minuutin pelin jälkeen Tommi Laakso. Ty Rattie lisäsi porilaisten johtoa ottelun puolivälissä. Niko Kivelä viimeisteli lukemat kolmannessa erässä tyhjään maaliin. Tiistain tappion myötä JYP on nyt hävinnyt seitsemän ottelua peräkkäin.

HIFK - SaiPa 1–3 (0-1, 1-0, 0-2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

SaiPa kaatoi HIFK:n ensimmäistä kertaa Helsingissä sitten vuoden 2016. Vierasjoukkue nollasi isännät tasaviisikoin täydellisesti. Jesse Saarisen kauden ensimmäinen osuma syntyi ylivoimalla. SaiPa aloitti maalinteon ensimmäisen erän lopussa David Bernhardtin osumalla. Saarinen toi HIFK:n tasoihin toisessa erässä. Ajassa 47:16 Tomas Zaborsky iski vierasjoukkueen jälleen johtoon. Vain 45 sekuntia myöhemmin Jarno Koskiranta vei SaiPan kahden maalin karkumatkalle. Lisäosumia ottelussa ei nähty. HIFK pitää kolmannen sijoituksensa, mutta ero kahdeksanteen sijaan on vain kolme pistettä. SaiPa kavensi Sportin johdon sarjataulukossa kahteen pisteeseen.

Kärpät - TPS VL 2–1 (1-0, 0-0, 0-1, 0-0, 1-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Liigan pisimmissä voittoputkissa matkanneet Kärpät sekä TPS kohtasivat Oulun illassa tiistaina. Isäntäjoukkue kampesi itsensä voittajaksi voittomaalikilpailun päätteeksi. Kärpät aloitti maalinteon ensimmäisen erän puolivälissä Mika Pyörälän osumalla. TPS haki tasoitusta 40 minuuttia, kunnes Lauri Pajuniemi tasoitti ottelun, kun ottelua oli takana 50 minuuttia. Ratkaisua ei syntynyt varsinaisella peliajalla tai jatkoajalla, joten ottelu eteni voittmaalikilpailuun. Ottelun ainoassa yrityksessä onnistunut Jussi Jokinen ratkaisi ottelun kotijoukkueelle. Kärppä-vahti Patrik Rybar torjui ottelussa yhteensä 32 laukausta. Voitolla kotijoukkue nousi sarjataulukossa seitsemänneksi. TPS on toisena neljän pisteen turvin.

Lukko - Jukurit 3–2 (1-0, 0-0, 2-2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Sarjakärki Lukko kasvatti johtoaan Liigan kärjessä, kun se kaatoi Jukurit Raumalla. Lopulta maalin päähän jäänyt vierasjoukkue oli kuitenkin ottelussa lievästi niskan päällä. Sami Rajaniemi torjui Jukurien maalilla 16 laukausta. Lukko-vahti Lassi Lehtinen pysäytti 29 kiekkoa. Kotijoukkue siirtyi johtoon reilun kolmen minuutin jälkeen Anrei Hakulisen osumalla. Seuraavaa maalia odoteltiin kolmanteen erään asti. Jukurit tuli tasoihin Ville Leskisen osumalla ajassa 46.34. Lukko karkasi kuitenkin pian kahden maalin karkumatkalle Thomas Gregoiren Liiga-uran avausosumalla sekä Robin Pressin ylivoimamaalilla. Vierasjoukkue kavensi lukemat ilman maalivahtia erän lopussa, mutta lähemmäs voittoa Jukurit ei päässyt.

Pelicans - Tappara 3–4 (1-0, 1-2, 1-2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Tappara palasi välittömästi voittokantaan viikonlopun tappionsa jälkeen. Pelicansille tappio oli jo neljäs putkeen sekä kuudes seitsemään peliin. Kotijoukkue siirtyi kuitenkin kahden maalin karkumatkalle illan ottelussa. Elias Vilén avasi maalinteon uransa avausmaalilla ensimmäisessä erässä. Rudolf Cerveny lisäsi lahtelaisten johtoa ylivoimalla. Vierasjoukkue heräsi otteluun kamppailun puolivälissä ja iski ottelun seuraavat neljä maalia. Kristian Kuusela sekä Kristian Tanus tasoitti ottelun toisessa erässä. Patrik Virta iski Tapparan kaksi viimeistä osumaa kolmannessa erässä. Pelicans kavensi lukemia ottelun lopussa, mutta ei onnistunut tasoittamaan ottelua. Voitolla Tappara nousi sarjataulukossa viidenneksi pisteen päähän Pelicansista.


---
Julkaisija: Nooa Ruuth