Severi Lahtinen hamuaa takaisin kaukaloon – ”Mies on kyllä kunnossa”

15.2.2021
Severi Lahtinen hamuaa takaisin kaukaloon – ”Mies on kyllä kunnossa”

Severi Lahtinen janoaa takaisin tositoimiin. (Kuva: Jiri Halttunen)

JYPiin täksi kaudeksi siirtynyt Severi Lahtinen on ollut sivussa joukkueen kokoonpanosta kolmen edellispelin ajan. Lahtinen ei ole kuitenkaan loukkaantuneena.

Lahtisen mukaan pelaamattomuus ei johdu loukkaantumisesta, vaan on ollut valmennusjohdon päätös.

- Mies on kyllä kunnossa, mutten ole vain mahtunut kokoonpanoon, selvittää Lahtinen.

Erityistä syytä Lahtinen ei ole saanut katsomokomennukselleen.

- Emme ole käyneet asiasta suurempaa keskustelua, vaan muilla taitaa vain kulkea paremmin. Mitään konkreettista syytä pelaamattomuudelle en ole saanut.

Lahtinen ei anna katsomokomennuksen kuitenkaan lannistaa mieltä, vaan on valmis ansaitsemaan paikkansa pelaavassa kokoonpanossa.

- Eihän se ikinä kivaa ole, ettei pääse pelaamaan, mutta täytyy jokaisissa treeneissä näyttää koutseille, että ansaitsee sen pelipaikan ja pääsisi irti kahleista.

Vaikka Lahtiselle ei ole vastuuta viime aikoina tullut, ei hän anna itselleen täysin heikkoa arvosanaa kaudesta. Lahtinen on tällä kaudella kerännyt 25 pelissä pisteikseen 2+9=11.

- Alkuun lähti ihan hyvin liikkeelle, mutta sen jälkeen alkoi olla vähän vaikeampaa eikä pisteitä oikein tullut. Joukkueellakin peli alkoi mennä vähän laskusuuntaan. Täysin tyytyväinen ei voi olla, mutta isossa kuvassa kausi on mennyt ihan ok.

JYP on tällä hetkellä kuuden ottelun tappioputkessa ja HPK pudotti sen sarjan viimeiseksi viikonloppuna. Lahtisen mukaan heikot tulokset eivät ole kuitenkaan heijastuneet joukkueen tekemiseen.

- En ole huomannut, että olisi mitään sellaista. Jätkät tulevat hallille joka päivä hymyssä suin ja henki on joukkueessa edelleen hyvä. En ole huomannut, että joukkuehenki olisi kärsinyt tulosten myötä.

Yksi JYPin suurimmista ongelmista on tällä kaudella ollut maalinteko, sillä jyväskyläläiset ovat päässeet rokottamaan vastustajia 74 kertaa.

- Kun pelejä on tullut viime aikoina nähtyä katsomosta käsin, niin on ehkä nähnyt peliä vähän paremmin. Emme ole oikein saaneet hyökkäyspeliä kulkemaan ja se menee usein sellaiseksi siirtelyksi. Sitten annamme vastustajalle ilmaisia kiekkoja ja he pääsevät siirtämään pelin meidän päätyymme. Kiekollinen pelimme ei oikein rullaa. Välillä pelaamme tosi hyviä pätkiä ja olemme osoittaneet pystyvämme pärjäämään ketä vastaan tahansa, mutta se pitäisi saada kestämään koko 60 minuuttia.

JYPillä on tällä viikolla edessään kolme ottelua, joista yhdessä olisi Lahtiselle erityinen porkkana. Ennen tätä kautta Lahtinen oli viettänyt kiekkouransa Lahdessa ja torstaina vastustajana siintäisi Pelicans.

- Se olisi kiva peli päästä taas pelaamaan. Siellä on paljon tuttuja vastassa ja heitä olisi kiva päästä hieman kisuttelemaan. Siitä tulisi itselle vähän lisäpoweria peliin.

JYP aloittaa viikkonsa tiistaina kohtaamalla Ässät vieraskentällä. Torstaina on edessä kotiottelu Pelicansia vastaan ja lauantaina JYP saa vieraakseen HIFK:n.


---
Julkaisija: Salttu Forsström