Kärppien luottopuolustaja Taneli Ronkainen: ”Maksimimäärä pisteitä haussa”

9.2.2021
Kärppien luottopuolustaja Taneli Ronkainen: ”Maksimimäärä pisteitä haussa”

Kärpillä on edessä kiireiset päivät. (Kuva: PicFactor Oy)

Oulun Kärpät aloittaa tiistaina mielenkiintoisen vieraskiertueen. NHL-henkinen neljän ottelun vieraspelisarja alkaa tiistaina Lappeenrannassa ja jatkuu pitkin viikkoa muualla Suomessa.

Kärppien ohjelmassa on SaiPa-ottelun lisäksi pelit Mikkelissä Jukureita vastaan keskiviikkona, Tampereella Ilveksen vieraana perjantaina ja lauantaina kiertue päättyy Lahdessa Pelicansin kohtaamiseen. Kärppien luottopuolustaja Taneli Ronkainen muistelee, että näin pitkä vierasputki on hänen uransa ensimmäinen.

– Ei ole ollut neljää vierasottelua viikossa aiemmin. Kolme vieraspeliä putkeen on tainnut olla. Olemme koko viikon reissussa eli kotiin Ouluun palataan sitten lauantain ottelun jälkeen, Ronkainen kertoi.

– Maksimimäärä pisteitä lähdetään hakemaan. Uskon myös, että tällainen reissu on hyvä yhteishengen rakentamisen kannalta.

Kärppiä ei olla totuttu näkemään sarjataulukossa niillä sijoilla kuin nyt. Yleensä Kärpät löytyy hyvinkin korkealta taulukon yläosasta, nyt joukkue on keskivaiheilla. Ronkainen uskoo, että suunta on nyt löytynyt: ylöspäin.

– Meidän kurssimme ja pelaamisemme on ollut aaltoilevaa. Nostetta on tällä hetkellä, tekeminen näyttää hyvältä, Ronkainen arvioi.

– Uskon, että meillä on ihan realistiset mahdollisuudet nousta vielä neljän joukkoon runkosarjassa. Ja sen jälkeen kaikki on auki.

Omaan kauteensa Ronkainen on kohtuullisen tyytyväinen. Peliaikaa on tullut paljon, ja Kuusamossa syntynyt puolustaja on esiintynyt Kärppien kauden jokaisessa ottelussa.

– Nyt olen päässyt pelaamaan kaikki pelit ja kroppa on pysynyt kunnossa. Olen pystynyt suorittamaan ihan ok -tasolla.

– Vähän aaltoilevaa on pelaamine ollut itsellänikin, mutta pääosin olen ihan tyytyväinen.

Taneli Ronkaisen varmoja otteita päästään viikolla seuraamaan siis neljän ottelun verran. Kun vieraskiertue on ohi, nähdään, kuinka paljon lähempänä viime kauden runkosarjan ykkönen on Ronkaisen asettamaa tavoitetta, paikkaa neljän parhaan runkosarjajoukkueen joukossa.


---
Julkaisija: Jukka Malm