Pelicansin nuori huippupakki Matias Rajaniemi: ”Kiekon kanssa parempia ratkaisuja”

3.2.2021
Pelicansin nuori huippupakki Matias Rajaniemi: ”Kiekon kanssa parempia ratkaisuja”

”Olen saanut paljon kovuutta, jämäkkyyttä ja varmuutta” (Kuva: Tomi Natri)

Pelicansin puolustuksen kauden suurin yllättäjä on Matias Rajaniemi. Rajaniemi, 18, on vallannut ison roolin lahtelaisten pakistossa ja näyttää siltä, että rooli vain kasvaa entisestään.

Rajaniemi on jo nyt yksi uusi nimi niiden pelaajien joukkoon, joiden tie näyttää vievän kohti Pohjois-Amerikkaa. Myös Rajaniemi itse pitää kautta onnistuneena jo nyt.

– Todella hyvin mennyt. Paljon kaikenlaista on tapahtunut. Olen saanut vakiinnutettua pelipaikan Liigassa, olin kisoissa mukana ja tuli NHL-varaus. Pelit ovat menneet hyvin, Rajaniemi kertoi.

Myös Pelicansin erinomaiset otteet sarjassa ilahduttavat nuorta puolustajaa. Tuloksiin löytyy yksinkertainen selitys.

– Olemme yksinkertaisesti pelanneet hyvin. Kaikki pelaavat niin kuin on sovittu – varmasti juuri tämän vuoksi tulosta on tullut.

Matias Rajaniemi pääsi jo viime kaudella kokeilemaan Liigavauhtia. Hän pelasi yhteensä 12 peliä ja keräsi myös pääsarjauransa kaksi ensimmäistä tehopistettä – molemmat syötöistä. Kuluvalla kaudella tahti on ollut toinen. Paikka sarjan kärkijoukkueisiin kuuluvan Pelicansin puolustuksessa on tullut kehityksen kautta.

– Olen saanut paljon kovuutta, jämäkkyyttä ja varmuutta. Viime kaudella pääsin jonkin verran pelaamaan. Nyt olen uskaltanut enemmän, kun olen saanut pelata paljon. Myös kiekon kanssa on tullut paljon parempia ratkaisuja.

Kuluva kausi on myös tuonut uran ensimmäisen pääsarjamaalin. Pelattuja otteluja on 24, tehopisteitä 1+5. Erityisesti pelattujen ottelujen määrä kertoo siitä, että Pelicansille on kasvamassa – tai kasvanut – kovan luokan pelimies. Saman todistaa myös tuore New York Islandersin tekemä NHL-varaus.

Tiukka ottelutahti ei vielä paina nuorukaisen jaloissa. Tosin Rajaniemi muistuttaa, että isompi suma on vasta edessä. Kulumassa on neljän ottelun viikko.

– Tällä viikolla testataan ja koetellaan, miten paljon pystyy puristamaan. Kyllä me lähdemme kaikkia pelejä voittamaan. Se vaatii, että vetää lyhyempiä vaihtoja ja sitä kautta pitää pystyä säästämään energiaa, että sinne neljänteenkin peliin jää paukkuja.

Tiistaina Pelicans kohtasi KalPan, keskiviikkona on ohjelmassa vierasottelu Tapparaa vastaan, perjantaina Pelicans isännöin HPK:ta ja tiukka rupeama päättyy lauantaina, kun Rajaniemi ja kumppanit matkustavat Poriin Ässien vieraaksi.

– Kyllähän se pitää paikkaansa, että mieluummin sitä pelaa kuin harjoittelee. Nyt ainakin pelejä on, Rajaniemi muistuttaa.

Pelicans on noussut monien mielestä kauden suurimmaksi yllättäjäksi. Joukkue on sarjan kärkisijoilla ja peli kulkee. Rajaniemi uskoo, että Pelicans löytyy taulukon yläpäästä, kun runkosarja loppuu.

– Toivotaan, että olemme samoilla sijoilla kuin nyt. Jatketaan samaa työntekoa, kehitytään joukkueena ja yksilöinä. Sitä kautta uskon, että olemme samoissa asemissa kuin nyt.

– Pudotuspeleistä on vielä vaikea sanoa, en mieti vielä sitä, missä silloin mennään. Varmasti lähdetään jokaista sarjaa voittamaan – asemat nähdään sitten runkosarjan jälkeen, sanoi yksi koko Liigan mielenkiintoisimmista nuorista puolustajista, Pelicansin Matias Rajaniemi.


---
Julkaisija: Jukka Malm