Sportin Viljanen kauden tavoitteesta: ”Ihan se on itsestä kiinni”

2.2.2021
Sportin Viljanen kauden tavoitteesta: ”Ihan se on itsestä kiinni”

Sportilla on edessä tärkeä kolmen ottelun viikko. (Kuva: Pasi Suokko)

Vaasan Sportilla oli tammikuun puolessa välissä hankalaa, kun joukkue kärsi neljä tappiota putkeen.

Reilu viikko sitten kurssi kääntyi ja nyt joukkue on saalistanut pinnoja kolmasti peräkkäin vaikka lauantaina jatkoaikatappio KalPaa vastaan tulikin.

– Pelillisesti esityksemme olivat tammikuussa ihan hyviä vaikka tulosta ei aina tullutkaan. Onneksi nyt on taas päästy siihen tulokseenkin kiinni, Sport-pakki Valtteri Viljanen tuumii.

Sport on tällä hetkellä niukasti pudotuspeliviivan päällä, eli sijalla kymmenen.

– Playoffsit ovat tavoitteena, se on selvä. Ei siihen tavoitteeseen mitään taikatemppuja tarvitse tehdä. Ihan se on itsestä kiinni, Viljanen painottaa.

Sportilla on luvassa todella tiukka viikko. Tiistaina Vaasassa on vastassa Tappara, keskiviikkona Jyväskylässä JYP ja perjantaina Vaasassa Kärpät.

– Nyt on erityisen tärkeää myös se, mitä pelien välissä tehdään. Energiatasot on pidettävä korkealla, että jaksaa. Ja sama koskee koko kevättä, sillä pelejä tulee olemaan paljon, Viljanen muistuttaa.

Tappara on sopinut Sportille tällä kaudella hyvin. Neljästä kohtaamisesta Sport on voittanut kolme ja siitä yhdestäkin tuli yksi pinna. Viimeksi joukkueet kohtasivat joulukuun lopussa Tampereella ja sen kamppailun Sport vei puhtaasti 3-0.

– En tiedä, onko se meidän pelitavassa vai missä, että olemme onnistuneet Tapparaa vastaan. Itse tykkään pelata tosi paljon Tapparaa vastaan. En tiedä mistä sekin johtuu, Viljanen naurahtaa.

Viime kaudella Sport-puolustajien paras pistemies Viljanen, 26, on viimeistellyt kuluvan kauden aikana kaksi maalia ja antanut seitsemän maaliin johtanutta syöttöä.

– Ihan tyytyväinen voin olla viime aikojen esityksiin. Alkukaudesta oli pieni loukkaantuminen ja siinä meni hetki, että sai taas juonesta kiinni, Viljanen miettii.


---
Julkaisija: Jukka Malm