Roni Hirvonen hamuaa tehoja keväällä: ”Pystyn näyttämään vielä parempaa peliä”

28.1.2021
Roni Hirvonen hamuaa tehoja keväällä: ”Pystyn näyttämään vielä parempaa peliä”

Kuva: Tomi Vastamäki

Roni Hirvonen nauttii tiukoista paikoista. Nuorten MM-mitalisti on valmis pelaamaan runkosarjan toisella puolikkaalla paremmin kuin tällä kaudella tähän saakka.

Ässien hyökkääjä Roni Hirvonen oli voittamassa Nuorten Leijonien riveissä 20-vuotiaiden MM-pronssia. Hän on pelannut kisojen jälkeen patapaitojen riveissä neljä ottelua.

– Olen päässyt kisojen jälkeen taas arkeen mukaan ja pelit ovat lähteneet rullaamaan. On kiva olla taas Suomessa. Olen pystynyt tulemaan hyvin takaisin. Oli kuin kotiin olisi tullut. Porissa pyörivät tutut asiat, Hirvonen sanoo.

Vuodenvaihteessa Edmontonissa pelatut nuorten MM-kisat olivat Hirvoselle uran ensimmäiset. MM-mitali ja hyvät otteet kisoissa tuovat 19-vuotiaalle pelaajalle itseluottamusta kevääseen.

– Sain pelata kovia pelejä ja tuli paljon vastuuta. Se tuo draivia omaan tekemiseen ja intoa tulee sitä kautta myös joukkueen toimintaan, hän uskoo.

Toronto Maple Leafs varasi Hirvosen viime syksynä toisella kierroksella. Vuosi sitten kisalippua ei tullut, joten tässäkin mielessä onnistuneet kisat olivat näyteikkunana Hirvoselle tärkeät.

– Se oli hyvä asia. Meiltä jäi vuosi sitten alle 18-vuotiaiden kisatkin pelaamatta. Nyt oli vielä vanhempikin ikäluokka mukana, ja pystyin pelaamaan hyvin. Se oli minulle hyvä mittari. Kisat menivät hyvin, mutta aina pystyy parantamaan. Onneksi on vielä ensi vuonnakin kisat, niin pystyn vetämään vielä paremmin, sanoo Hirvonen.

Hän on syntynyt vuonna 2002, joten omaa osallistumisoikeuden alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin vielä vuodenkin päästä.

Toronto on pitänyt Hirvoseen tiivistä yhteyttä. Kisojen jälkeen organisaatio lähetti asiaankuuluvat onnittelut, mutta käytännön oppiakin on valtameren takaa tullut.

– Olemme katsoneet videoita heidän videovalmentajansa kanssa, ja sieltä on tullut hyviä juttuja. Ne ovat tällaisia pieniä yksityiskohtia, että miten sijoittua kentällä ja miten kiekollisena voi kerätä enemmän vauhtieroa vastustajan pakkiin nähden: ettei luistele vain suoraan päin, vaan käyttää kaarreluistelua apuna ja saa sitä kautta kovemman vauhdin. Nämä ovat sellaisia asioita, joita Suomessa ei niin välttämättä osata opettaa. Ne asiat korostuvat vielä pienessä kaukalossa, ja he tietävät paljon niistä, Hirvonen valottaa.

Hirvonen pelaa Ässissä toista kauttaan. Ensimmäisellä kaudella tehtyä viiden maalin saldoa on jo sivuttu, ja piste-ennätyskin on enää kuuden pisteen päässä.

– Sen huomaa, että olen mennyt viime kaudesta eteenpäin ja olen pystynyt pelaamaan isommassa roolissa omassa joukkueessa. Tehojakin on tullut sitä kautta. On mennyt ihan hyvin, mutta uskon, että pystyn näyttämään loppukaudesta vielä parempaa peliä kuin mitä olen pelannut missään vaiheessa tällä kaudella, Hirvonen linjaa.

– Vahvuuteni ovat pelikäsitys ja monipuolisuus. Tykkään hyökätä ja vahvuuteni ovat hyökkäyspäässä. Tykkään tehdä maaleja ja syöttää niitä. Sitä varmasti tulee näkymään enemmän ja enemmän.

Ässät tulee taistelemaan mitä todennäköisimmin Liigan runkosarjan jälkimmäisen puolikkaan playoffseihin pääsystä. Hirvonen haluaa olla isossa roolissa tässä kamppailussa.

– Tavoitteena on päästä playoffseihin. Nyt on aika tiukkaa sarjataulukossa ja jokainen peli on tärkeä.

Hirvonen osaa nauttia tiukasta tilanteesta, kun jokaisessa pelissä on panosta. Hän on osannut tehdä sitä aina.

– Omalle osalleni se on ihannetilanne. Siinä on hauskinta pelata. Panos on aina paras asia kaikissa peleissä. Ja tietysti voittaminen myös.

– Olen aina tykännyt, kun on päässyt pelaamaan kovassa paikassa. Olen pystynyt myös nauttimaan niistä ja onnistunut niissä hyvin, Hirvonen sanoo.

Ässät pelaa perjantaina kotona Ilvestä vastaan.

***
Teksti: Panu Markkanen


---
Julkaisija: Aija Saha