Pelicans sekä KooKoo yrittävät jatkaa voittoputkiaan toisiaan vastaan

27.1.2021
Pelicans sekä KooKoo yrittävät jatkaa voittoputkiaan toisiaan vastaan

Pelicans isännöi KooKoota huippuottelussa. (Kuva: Tomi Natri)

Pelicans sekä KooKoo yrittävät jatkaa viiden ottelun voittoputkiaan keskiviikkona.

KalPa - Jukurit
>> Kokoonpanot

KalPa sekä Jukurit kohtaavat neljättä kertaa kuluvalla kaudella. Illan kotijoukkue on onnistunut viemään voiton kahdesta kohtaamisesta, kun Jukurit on puolestaan voittanut kertaalleen. KalPan kolmen ottelun voittoputki katkesi lauantaina TPS:ää vastaan. Jukurit päätti pitkän tappioputkensa HPK:ta vastaan.

KalPa joutuu pelaamaan usean viikon ilman Miikka Pitkästä, joukkueen parasta pistemiestä. Hänen sijastaan joukkueen kultakypärää kantaa Aleksi Klementti. Voitolla KalPa pystyisi nousemaan takaisin kiinni suoraan playoff-paikkaan, mutta kuopiolaisilla olisi kaksi ottelua enemmän pelattuna verrattuna kuudentena majailevaan TPS:ään.

Jukurit ovat enää vain neljä pistettä playoff-viivan alapuolella. Voitolla mikkeliläiset voisivat nousta SaiPan ohi sijalle 12. Joukkueen paras pistemies illan ottelussa on puolustaja Axel Rindell.

Lukko -JYP
>> Kokoonpanot

Lukko kohtaa JYPin toistamiseen tammikuussa. Yhteensä keskiviikon kamppailu on joukkueiden kolmas keskinäinen tällä kaudella. Lukko on vienyt molemmat kamppailut vakuuttavasti maalierolla 8–1. Raumalaisten puolustus sakkasi ensimmäistä kertaa pitkään aikaan eilen Pelicansia vastaan joukkuueen päästäessä neljä maalia. Neljässä aiemmassa kamppailussa kotijoukkue oli päästänyt vain yhden.

JYP on onnistunut voittamaan kaksi ottelua edellisestä kolmesta. Tuorein voitto tuli lauantaina Saipaa vastaan. Voitostaan huolimatta on kotijoukkue Lukko selvä ennakkosuosikki otteluun.

Pelicans - KooKoo
>> Kokoonpanot

Tasapisteisiin Lukon kanssa eilen siirtynyt Pelicans isännöi huippuvireistä KooKoota Lahdessa. Molemmilla joukkueilla on paljon pelissä, sillä molemmat viilettävät viiden ottelun voittoputkessa. Pelicans on voittanut viimeisestä 15 ottelusta peräti 13. Pistepörssin kärkinimi Ryan Laschin lähteminen Lahdesta ei eilen haitannut, kun Lukko kaatui lukemin 4–2.

KooKoo palaa kaukaloon ensimmäistä kertaa lähes viikkoon. Kouvolalaisten edellinen kamppailu nähtiin viime perjantaina Jukureita vastaan. Joukkue on paukuttanut edelliseen viiteen kamppailuun peräti 19 maalia. Pelicans nokittaa kyseisen määrän vielä neljällä täysosumalla.

Tämä on joukkueiden neljäs kohtaaminen kuluvalla kaudella ja ensimmäinen kahteen kuukauteen. Pelicans on poistunut kaukalosta voittajan kaksi kertaa, KooKoo onnistui voittamaan kaksikon toisen kamppailun.

TPS -HIFK
>> Kokoonpanot

HIFK palaa kaukaloon viikon tauon jälkeen, kun se kohtaa loistavassa vireessä pelaavan TPS:n. Turkulaiset pelaavat neljän ottelun voittoputkessa. Vierasjoukkueen tulokset eivät näytä yhtään sen huonommilta. HIFK on hävinnyt edellisestä viidestä ottelusta vain yhden. Joukkueet kohtaavat toista kertaa kuluvalla kaudella. Helsinkiläiset voittivat ensimmäisen kamppailun jatkoajalla 4–3.

Joukkueet majailevat sarjataulukon sijoilla 4 ja 6. Molemmilla on 25 ottelua pelattuna, joten TPS:llä on mahdollisuus nousta voitolla HIFK:n yli. Joukkueiden kultakypäriä kantavat Anton Lundell sekä Josh Kestner. HIFK:n maalilla jatkaa nollapelinsä jälkeen Frans Tuohimaa.


---
Julkaisija: Nooa Ruuth