TPS haastaa KalPan suoran playoff-paikan toivossa - Ilves hakee paluuta voittokantaan

23.1.2021
TPS haastaa KalPan suoran playoff-paikan toivossa - Ilves hakee paluuta voittokantaan

JYP on vienyt molemmat kohtaamiset SaiPaa vastaan tällä kaudella. (Kuva: Jiri Halttunen)

Lauantaina usea tappioputki tulee päätökseen. KalPa sekä TPS taistelevat suorasta playoff-paikasta.

Jukurit - HPK
>> Kokoonpanot

Jukurit lähtee katkaisemaan viiden ottelun tappioputkeaan HPK:ta vastaan. Kotijoukkue on onnistunut tekemään vain viisi maalia edelliseen viiteen otteluun. Mikkeliläisten hyvä vire kääntyi nopeasti tappioputkeksi, mutta Jukurit on silti haastamassa viimeisestä playoff-paikasta. Joukkue pelaa kuitenkin toisen ottelunsa kahteen iltaan. Perjantaina kotijoukkue koki rökäletappion huippuvireessä olevalle KooKoolle.

HPK:n tilastot eivät näytä sen paremmalta. Viimeisellä sijalla majaileva joukkue sai vain viisi laukausta Lukon maalia kohti keskiviikkona. Vierasoukkue on onnistunut voittamaan vain yhden ottelun edellisestä yhdestätoista kamppailusta. Lauantain kohtaaminen on joukkueiden toinen keskinäinen tällä kaudella. Jukurit vei ensimmäisen ottelun nimiinsä 5–2.

KalPa - TPS
>> Kokoonpanot

Kolmen ottelun voittoputkissa pelaavat KalPa sekä TPS kohtaavat Kuopiossa. Joukkueet pelaavat kolmatta kertaa toisiaan vastaan tällä kaudella. KalPa on onnistunut viemään pisteet mukanaan molemmista aiemmista kamppailuista. Joukkueet ovat pisteen päässä toisistaan sijoilla kuusi ja seitsemän, mutta TPS:llä on kaksi ottelua vähemmän pelattuna.

Joukkueet ovat lähes identtisiä tehdyissä -sekä päästetyissä maaleissa tällä kaudella, mutta suuri ero on joukkueiden erikoistilannepelaamiessa. KalPan ylivoima on kärkikymmenikön toiseksi heikointa, kun TPS kuuluu Liigan parhaimmistoon ylivoimatilastossa. Myös alivoima kallistuu turkulaisille. Kultakypäriä joukkueilla kantaa KalPan puolelta Aleksi Klementti. TPS:n paras pistemies on Josh Kestner.

SaiPa - JYP
>> Kokoonpanot

SaiPa yrittää katkaista kolmen ottelun tappioputkeaan JYPiä vastaan. Sijoilla 12 sekä 14 majailevat joukkueet etsivät molemmat virettään tämän vuoden puolella. Lappeenrantalaisten loppuvuoden hyvät tulokset eivät jatkunut uuteen vuoteen. Joukkue on hävinnyt kolme ottelua neljästä. JYPin tilanne ei ole parempi. Joukkue on onnistunut voittamaan vain yhden kamppailun edellisestä viidestä.

Kauden keskinäisissä jyväskyläläiset ovat kuitenkin olleet vahvempia voittaen molemmat ottelut. Ylivoimalla joukkueiden tulos on jättänyt toivomisen varaa. JYPin ylivoima on selvästi Liigan heikointa. SaiPa majailee kyseisessä tilastossa vain kaksi sijaa ylempänä. Alivoima on puolestaan toiminut loistavasti kotijoukkueella. SaiPan alivoima on Liigan kolmanneksi parasta.

Sport - Ilves
>> Kokoonpanot

Kauden heikoimmassa jaksossaan pelaava Ilves matkaa Vaasaan Sportin vieraaksi. Alkukauden huippuvireessä liitänyt vierasjoukkue on luisunut sarjataulukossa alaspäin viime kierroksilla. Joukkue etsii peliään NHL-lainojen palattua Pohjois-Amerikkaan. Ilves on onnistunut voittamaan vain yhden ottelun edellisestä viidestä.

Sport saapuu otteluun neljän ottelun tappioputkessa. Vaasalaisten edellinen voitto tuli kuun puolivälissä KalPaa vastaan. Sport ilmoitti aiemmin tällä viikolla, että joukkueen kultakypärä Sebastian Stålberg jatkaa Vaasassa seuraavat kaksi kautta. Joukkueet kohtaavat neljättä kertaa kuluvalla kaudella. Vierasjoukkue on dominoinut aiempia kohtaamisia maalierolla 16–3.


---
Julkaisija: Nooa Ruuth