Sport jatkoi Ilveksen tappioputkea - Jukurit palasi voittokantaan

23.1.2021
Sport jatkoi Ilveksen tappioputkea - Jukurit palasi voittokantaan

Sport katkaisi voittoputkensa Ilvestä vastaan. (Kuva: Samppa Toivonen)

Sport sekä Jukurit katkaisivat pitkät tappioputkensa. SaiPan sekä Ilveksen kuopat puolestaan syvenivät entisestään.

Jukurit - HPK 4–3 JA (1-2, 2-1, 0-0, 1-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Jukurit katkaisi viiden ottelun tappioputkensa HPK:ta vastaan lauantaina. Kaksikko joutui hakemaan ratkaisua jatkoajalta asti seitsemän maalin trillerissä. Kotijoukkue aloitti maalinteon puolentoista minuutin pelin jälkeen ylivoimalla. Sen jälkeen vierajoukkue otti ohjat. HPK iski kolme seuraavaa täysosumaa. Kaksi ensimmäistä syntyivät ylivoimalla.

Harri Kainulaisen 3–1-osuman jälkeen Jukurit kavensi lukemia alle minuutin päästä Pontus Netterbergin maalilla. Viidettä otteluaan mikkelissä pelaava ruotsalainen on aloittanut uransa Jukureissa loistavasti. Netterberg on iskenyt viiteen otteluun yhtä monta pistettä. Jukurit iski tasoitusmaalin toisen erän lopussa.

Kolmas erä pelattiin ilman osumia, joten ratkaisua haettiin jatkoajalta. Jatkoerän viimeisellä minuutilla Otto Mäkinen ratkaisi ottelun kotijoukkueelle.

KalPa - TPS 1–3 (1-0, 0-2, 0-1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

TPS päätti KalPan voittoputken Kuopiossa ja nousi samalla kotijoukkueen yli sarjataulukossa. Kaiken lisäksi vierailla on kaksi ottelua vähemmän pelattuna kuopiolaisiin verrattuna. KalPa iski ainokaisensa heti ottelun alkuun alivoimalla. Osumasta vastasi Juuso Könönen.

Vierasjoukkue sai pelin juonesta kiinni toisessa erässä ja iski kaksi maalia. Osumista vastasivat kultakypärä Josh Kestner sekä Mikael Pyyhtiä. Kolmas erä mentiin kotijoukkueen hallinnassa, mutta TPS-vahti Andrej Karejev torjui jokaisen laukauksen. Lopulta Petteri Wirtanen viimeisteli lukemat tyhjään maaliin aivan ottelun loppuhetkillä.

SaiPa - JYP 2–4 (2-0, 0-2, 0-2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

JYP jatkoi täydellistä kauttaan SaiPaa vastaan lauantaina, kun se kaatoi lappeenrantalaiset 2–4-lukemin. Ottelun alku meni kuitenkin kotijoukkueen tahdissa. SaiPa karkasi ensimmäisessä erässä kahden maalin johtoon Tomas Zaborskyn sekä Elmeri Kaksosen osumilla. Vierasjoukkue sai vain yhden laukauksen kohti SaiPan maalia. Toisessa erässä alkoi jyväskyläläisten esiinmarssi.

Brad Lambert kavensi lukemia heti toisen erän alussa rangaistuslaukauksella. Ottelun puolivälissä nähtiin toinen erikoistilanneosuma, kun Jani Siekkinen iski Liiga-uransa avausmaalin alivoimalla. Seuraavaa maalia odoteltiin noin 20 minuuttia, kunnes Jarkko Immonen vei vierasjoukkueen johtoon. Lukemat viimeisteli Patrik Puistola. SaiPan tappioputki kasvoi jo neljän ottelun mittaiseksi.

Sport - Ilves 2–0 (1-0, 1-0, 0-0)
>> Tilaistot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Sport kaivoi Ilveksen kuoppaa syvemmäksi, kun se nollasi tamperelaiset lauantai-iltana. Voiton takuumiehenä oli kaikki 30 laukausta torjunut Niko Hovinen. Sport aloitti maalinteon ensimmäisen erän alussa, kun Michael Keränen vei kotijoukkueen johtoon ylivoimalla.

Roope Talaja kasvatti isäntien johtoa toisessa erässä. Maaliin merkittiin syöttäjiksi myös ensimmäisen osuman alustanut Niclas Lucenius sekä Olli Vanttaja. Piste oli Vanttajalle hänen ensimmäinen. Tappion myötä tamperelaisten tappioputki kasvoi jo neljän ottelun mittaiseksi. Kotijoukkue puolestaan katkaisi oman neljän ottelun syöksykierteensä.


---
Julkaisija: Nooa Ruuth