Pelicans kaatoi Ilveksen kärkikamppailussa

20.1.2021
Pelicans kaatoi Ilveksen kärkikamppailussa

Patrik Bartosak torjui voiton, mutta alusti myös yhden osuman. (Kuva: Aarno Vuorinen)

Ilveksen tappioputki venähti jo kolmen ottelun mittaiseksi. Pelicans nousi voitollaan sarjataulukon toiseksi.

HIFK - Jukurit 4–0 (1-0, 2-0, 1-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

HIFK:n sekä Jukurien kauden neljäs kamppailu päättyi kotijoukkueen voittoon. Tämä on jo toinen ottelu peräkkäin, missä Jukurit ei onnistu samaan kiekkoa HIFK:n verkkoon kertaakaan. Kauden keskinäiset ovat nyt helsinkiläisille 3-1. Kotijoukkue aloitti maalinteon ensimmäisen erän lopulla Rasmus Heljangon Liiga-uran avausmaalilla.

Toisessa erässä HIFK siirtyi jo kolmen maalin karkumatkalle Alex Broadhurstin kahdella osumalla. Molemmat maalit alusti kaksi pistettä keskiviikkona saalistanut Teemu Tallberg. Paluumuuttaja Yohan Auvitu viimeisteli lukemat kauden ensimmäisellä osumallaan. Maalille pitkästä aikaa palannut Frans Tuohimaa torjui kaikki 18 laukausta. Jukurien maalinsuulla Sami Rajaniemi venyi kiekon tielle 30 kertaa.

HPK - Lukko 0–6 (0-1, 0-3, 0-2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Lukko kävi hakemassa kolme pistettä Hämeenlinnasta vakuuttavin ottein. Sarjakärki iski peräti viisi ylivoimamaalia ottelussa. Jäähyily koituikin lopulta HPK:n kohtaloksi. Sarjan häntäpäässä majaileva kotijoukkue otti yhteensä yhdeksän kaksiminuuttista. HPK:n maalilla aloittanut Daniel Lebedeff vaihdettiin toisella erätauolla Eetu Laurikaiseen. 21-vuotias torjui yhteensä 20 kertaa ja päästi selkänsä taakse neljä ensimmäistä osumaa.

Lukolta pisteille pääsi peräti 10 eri pelaajaa. Illan ykkösnimi oli kolme pistettä iskenyt Daniel Audette. Kahteen pisteeseen ylsivät Eetu Koivistoinen, Pavol Skalicky, Anrei Hakulinen, Sebastian Repo sekä Lukas Klok. Lukon maalinsuulla torjuntavastuussa ollut Lassi Lehtinen joutui torjumaan vain viisi laukausta koko ottelussa.

Ilves - Pelicans 2–6 (1-2, 0-1, 1-3)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Pelicans tyrmäsi Ilveksen Tampereella ja nousee samalla sarjataulukossa toiseksi. Pelicansin avausmaali syntyi jo 17 sekunnin pelin jälkeen, kun Waltteri Merelä ohjasi kiekon maaliin. Pelicans lisäsi johtoaan ylivoimalla vain muutama minuutti myöhemmin.

Ilves kavensi lukemia vielä ensimmäisessä erässä, mutta ei koskaan päässyt maalia lähemmäs. Vierasjoukkueen ottelun paras pistemies oli pistepörssin kärkeä pitävä Ryan Lasch kolmella pisteellään. Kolmeen pisteeseen ylti myös Rudolf Cerveny. Pelicans maalilla 24 laukausta torjunut Patrik Bartosak avasi myös kauden pistetilinsä hänen syöttäessään Pelicansin viimeisen osuman. Tappion myötä Ilveksen tappioputki kasvoi jo kolmen ottelun mittaiseksi.

JYP - Ässät 4–3 (1-0, 2-1, 1-2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

JYP katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa, kun se kukisti Ässät Jyväskylässä. Kotijoukkue aloitti maalinteon ensimmäisessä erässä Valtteri Koskelan uran ensimmäisellä osumalla. Seuraavaa maalia odotettiin 20 minuuttia, kunnes JYPin nuoret hyökkääjät takoivat taululle lukemiksi 2–0. Maalin iski Anttoni Honka Patrik Puistolan sekä Brad Lambertin syötöistä.

Kotijoukkue lisäsi johtoaan vain muutama minuutti myöhemmin. Sitten alkoi Ässien kiri. Vierasjoukkue teki kolme seuraavasta neljästä maalista, mutta Miska Siikosen alivoimaosuma päätöserän alussa riitti voittomaaliksi kotijoukkueelle. Vierasjoukkueen takaisinmarssia ohjaili kolme pistettä iskenyt Jakob Stenqvist.

SaiPa - Tappara 1–6 (1-1, 0-1, 0-4)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Tappara kaatoi SaiPan toistamiseen viikon sisään. Kotijoukkue meni kuitenkin johtoon jo kolmen minuutin pelin jälkeen Tomas Zaborskyn kauden kahdeksannella osumalla. Se jäi kuitenkin SaiPan ottelun ainokaiseksi. Vierasjoukkue aloitti oman maalitehtailunsa ensimmäisen erän lopussa, kun neljä pistettä iskenyt Anton Levtchi toi tamperelaiset tasoihin.

Tappara siirtyi johtoon toisessa erässä kahden miehen ylivoimalla. Tulvaportit aukesivat kunnolla kolmannessa erässä, kun vierasjoukkue iski neljä maalia vajaaseen 20 minuuttiin. Voiton johdosta Tappara kasvatti eroa Kärppiin sekä Ässiin sarjataulukossa.

TPS - Sport 3–1 (1-0, 1-1, 1-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

TPS sai revanssinsa Sportista keskiviikkona. Toistamiseen tämän vuoden puolella kohdanneet joukkueet onnistuivat ratkomaan ottelun tällä kertaa ennen voittomaalikilpailua. Kotijoukkue avasi maalihanat ensimmäisen erän lopussa Joel Janatuisen maalilla. Mika Partanen toi kuitenkin Sportin tasoihin toisen erän puolivälissä.

TPS:n voittomaali syntyi vajaa minuutti ennen toista erätaukoa Markus Nurmen mailasta. Kotijoukkue karkasi kahden maalin johtoon ottelun loppuhetkillä Mikael Pyyhtiän Liiga-uran ensimmäisellä osumalla. Voiton johdosta turkulaiset nousivat Kärppien ohi sarjataulukossa ja vain pisteen päähän Tapparasta. Vierasjoukkue jahtaa edelleen viimeistä pudotuspelipaikkaa.


---
Julkaisija: Nooa Ruuth