Ilves kohtaa Pelicansin keskiviikon kärkikamppailussa

20.1.2021
Ilves kohtaa Pelicansin keskiviikon kärkikamppailussa

Ilves isännöi Pelicansia illan kärkiottelussa. (Kuva: Aarno Vuorinen)

Keskiviikon kierroksella pelataan kuusi ottelua. Tärkeistä pisteistä kamppaillaan sarjataulukon molemmissa päissä.

HIFK - Jukurit
>> Kokoonpanot

HIFK sekä Jukurit ottavat yhteen toistamiseen kuluvan vuoden puolella. Edellinen kohtaaminen nähtiin viime viikolla. Tällöin helsinkiläiset nollasivat kotijoukkueen Mikkelissä 2–0. Keskiviikon kohtaaminen on kauden neljäs. Kaksikon ensimmäisen kamppailun vei nimiinsä Jukurit kotijäällään. Seuraava kamppailu Helsingissä ei sujunut yhtä hyvin. Kotiojoukkue HIFK tykitti 11 maalia mikkeliläisten verkkoon.

Kuntopuntarin kärjessä komeileva helsinkiläisjoukkue hävisi edellisen ottelunsa KalPalle. Jukurit on puolestaan kolmen ottelun tappioputkessa. Mikkeliläiset ovat päästäneet 13 maalia näissä kolmessa ottelussa. Kotijoukkueen erikoistilannepelaaminen on ollut tasaisen vahvaa. HIFK on sekä ylivoima -että alivoimaprosenteissa Liigan kolmanneksi paras.

HPK - Lukko
>> Kokoonpanot

Liigan ääripäät kohtaavat Hämeenlinnassa, kun sarjakärki Lukko matkaa HPK:n vieraaksi. Vierasjoukkueen lähtökohdat otteluun ovat mainiot. Lukon maali on pysynyt puhtaana kolmesti edellisessä neljässä pelissä. Voittojen myötä eroa toisena majailevaan Ilvekseen on kasvanut jo viiden pisteen verran. HPK katkaisi viikonloppuna puolestaan pitkän tappioputkensa. Kotijoukkue ei kuitenkaan pysynyt voittojen tiellä, vaan hävisi edellisen kamppailunsa KooKoolle.

Joukkueet kohtaavat neljättä kertaa tällä kaudella. Lukko on vienyt jokaisen ottelun nimiinsä maalierolla 14–4. Vierasjoukkue saa kaiken lisäksi sairastuvalta takaisin pelikuntoon toipuneen Jonne Tammelan. Joukkueen kultakypärät ovat Vili Saarijärvi Lukolta sekä Petri Kontiola HPK:lta.

Ilves - Pelicans
>> Kokoonpanot

Ilves isännöi Pelicansia kärkikamppailussa Tampereella. Toisena sekä kolmantena majailevat joukkueet kohtaavat kolmatta kertaa kuluvalla kaudella. Molemmat ovat onnistuneet nappaamaan yhden voiton nimiinsä. Alkukaudella säkenöinyt Ilves käy läpi toistaiseksi kauden huonointa pisteputkeaan. Joukkue on onnistunut voittamaan edellisestä viidestä kamppailusta vain kaksi. Pelicans on puolestaan hävinnyt lokakuun jälkeen vain kolme ottelua.

Voitolla lahtelaisryhmä pystyisi nousemaan Ilveksen ohi toiseksi. Viiden pisteen päähän Lukosta valahtaneella kotijoukkueella on kuitenkin yksi peli vähemmän pelattuna muuhun kärkikolmikkoon verrattuna. Pelicansin suurin ase on joukkueen ylivoima. Pistepörssin kärjessä liihottavan Ryan Laschin johdolla Pelicansin ylivoimaprosentti on peräti 27,88. Ilves ei ole suoriutunut paljon huonommin: sen ylivoiman onnistumisprosentti on 27,72. Kotijoukkue vetää pidemmän korren selvästi alivoimassa.

JYP - Ässät
>> Kokoonpanot

Ässät matkaa keskiviikkona JYPin vieraaksi. Kotijoukkue on onnistunut voittamaan vain yhden ottelun edellisestä kymmenestä. Edellinen tappio tuli eilen Tapparaa vastaa. Ässät on puolestaan voittanut kolme ottelua edellisestä viidestä. Joukkueet kohtaavat toista kertaa tällä kaudella. Ensimmäisen ottelun vei nimiinsä Ässät voittomaalikilpailussa.

Joukkueet majailevat sarjataulukossa sijoilla 10 sekä 14. Kaksikon välillä on kuitenkin 15 pisteen ero. Vierasjoukkue on pelannut eniten otteluita koko Liigassa. Ässät on myös päästänyt eniten maaleja tällä kaudella. Voitolla patapaidat pystyvät kuitenkin nousemaan aina seitsemänneksi saakka. JYP puolestaan on vain yhden pisteen viimeisenä majailevan HPK:n edellä.

SaiPa - Tappara
>> Kokoonpanot

Tappara sekä SaiPa kohtaavat toistamiseen viikon sisällä. Viime viikon kamppailussa tamperelaiset pitivät pisteet kotonaan 5–2-lukemin. Tappioputkessa pyyhältänyt Tappara on onnistunut voittamaan kaksi ottelua peräkkäin. Joukkue pelaa kuitenkin jo toisen ottelunsa kahteen päivään. SaiPalla on ollut lähes viikon tauko otteluista.

SaiPa majailee sarjataulukossa sijalla 12. Voitolla lappeenrantalaiset lähestyisivät pudotuspelirajaa. Vaikka joukkue saapuu otteluun tappio vyön alla, on se silti onnistunut voittamaan kolme ottelua edellisestä viidestä. Tapparan sarjasijoitus on seitsemäs. Joukkue ei parantaisi sijoitustaan voitolla, mutta pystyisi se repimään eroa vain muutaman pisteen päässä majaileviin joukkueisiin.

TPS - Sport
>> Kokoonpanot

TPS kohtaa Sportin toistamiseen tammikuussa. Vierasjoukkue voitti kaksikon ensimmäisen kohtaamisen voittomaalikilpailussa. Ailahtelevasti pelanneet joukkueet taistelevat pudotuspelipaikoista. TPS on sarjataulukossa sijalla yhdeksän, Sport puolestaan sijalla 11. Kaksikon välinen piste-ero on vain neljä pistettä. Vierasjoukkueella on kuitenkin kolme ottelua enemmän pelattuna.

Sport on hävinnyt kolme edellistä otteluaan. Edellinen tuli eilen Ässiä vastaan. TPS puolestaan voitti viikonloppuna KooKoon. Vierasjoukkue matkaa Turkuun ilman Jonne Virtasta. Kultakypäriä joukkueilla kantavat Josh Kestner sekä Sebastian Stålberg.


---
Julkaisija: Nooa Ruuth