KooKoon Ahti Oksanen löytää pelaamiselle vastapainon järveltä

18.1.2021
KooKoon Ahti Oksanen löytää pelaamiselle vastapainon järveltä

Ahti Oksanen kantaa KooKoon kultakypärää. (Kuva: Ella Taponen)

KooKoolla on menossa vahva vaihe, kun se on voittanut kolme edellisotteluaan. Ensimmäistä kauttaan kouvolalaisjoukkueen riveissä pelaava Ahti Oksanen uskoo KooKoolla olevan eväät mennä pitkälle tällä kaudella.

KooKoo liihottaa kolmen ottelun voittoputkessa tällä hetkellä. Oksasen mukaan joukkueessa on itseluottamus korkealla.

- Tällä hetkellä tuntuu todella hyvältä. Viime vuoden lopussa meillä oli ajanjakso, jolloin hävisimme pelejä joita meidän olisi pitänyt voittaa, mutta olemme oppineet niistä virheistä. Tiedämme kuinka kova joukkue olemme, ja voimme voittaa tässä sarjassa kenet tahansa, Oksanen analysoi joukkueen viimeaikaisia esityksiä.

- Mielestäni voimme mennä tällä kaudella ihan loppuun asti. Meillä on vahva joukkue, hyvä valmennus ja hyvät maalivahdit. Tiedän, että suuri yleisö pitää meitä pienenä seurana, mutta meillä on pukukopissa vahva luotto siihen, että voimme mennään ihan loppuun saakka, Oksanen jatkaa.

Oksanen sai kiekko-oppinsa Espoossa, josta hän siirtyi Bostoniin yliopistoon pelaamaan ja opiskelemaan. Yliopiston jälkeen hänellä vierähti vielä vuosi USA:ssa ennen kuin hän palasi Suomeen ja teki Liiga-debyyttinsä SaiPan riveissä vuonna 2017. SaiPassa hän pelasi kaksi kautta ja viime kausi meni Jokereissa ennen kuin hän siirtyi täksi kaudeksi KooKoon riveihin.

- Olen viihtynyt KooKoossa tosi hyvin. Kouvola on kohdellut minua hyvin, vaikka nykytilanteen takia onkin pysytty pääosin kotona. Organisaatio on hoitanut kaikki asiat hyvin, kotona ollaan tyytyväisiä ja peli kulkee, joten mikäs tässä.

Myös henkilökohtaisella tasolla Oksasella on menossa hyvä kausi. Hän pitää päässään KooKoon kultaista kypärää, kun Trevor Mingoia on loukkaantumisen takia sivussa.

- Kausi on ollut ihan hyvä, mutta tiedän pystyväni vielä parempaan. Vaikka kultakypärä onkin nyt päässä, niin ruuti ei ole ollut ihan kuivinta mahdollista, pisteet 8+10 tällä kaudella merkkauttanut Oksanen miettii.

KooKoo kohtaa tämän viikon aikana ensin tiistaina HPK:n ja perjantaina Jukurit. Oksasen mukaan Liiga on tällä kaudella niin tasainen, että jokaisessa ottelussa pitää pystyä parhaimpaansa, mikäli mielii voittaa.

- Lähtökohta tiistain peliin on se, että jos pelaamme erinomaisesti, voitamme pelin. Viimeksi HPK:ta vastaan kuitenkin näimme, että jos vähänkin lepsuillaan, niin silloin tulee tappio.

- Jos pelaa huonosti, ei tässä sarjassa voita. Ei ole sellaista peliä, johon voisi mennä puolivaloilla pelaamaan ja voittaa. Erot ovat niin pienet, että jos on vähänkin huono päivä, niin silloin vastustaja yleensä voittaa. Kaikki pelit ovat yhtä tärkeitä ja niihin pitää valmistautua samalla tavalla.

Oksanen tunnetaan kovana kalamiehenä eikä hän jätä mahdollisuutta käydä kokeilemassa onneaan, jos vain aika sen sallii.

- Hiljalleen päivät alkavat pidentyä, niin tulee varmaan käytyä enemmän. Tammikuussa viikonloput ovat vapaita, niin silloin voi käydä istuskelemassa ja hakemassa vähän ruokaa. Tai sitten viikolla aamutreenien jälkeen, jos seuraavana päivänä ei ole peliä.

Oksaselle pilkkiminen tarjoaa henkistä rauhaa ja lepoa. Järvellä mieli rauhoittuu eikä ylimääräinen hälinä pääse häiritsemään.

- Minä näen sen todella isona ja tärkeänä vastapainona pelaamiselle. Kun ollaan kaukalossa ja salilla, niin silloin niihin hommiin keskitytään täysillä. Pilkillä ollessa musiikit jäävät pois ja istuskelet vain luonnonäänissä, rauhoitut ja rentoudut. Siinä istuessa voi hengähtää ja rauhoittua. Samalla siinä tulee tuotua kotiin tuoretta kalaa ruuaksi, Oksanen miettii.


---
Julkaisija: Salttu Forsström