Sport-hyökkääjillä juhlaottelu perjantaina – Vaasalaisten ottelutilaston ykkönen saavuttaa tasasatoja

15.1.2021
Sport-hyökkääjillä juhlaottelu perjantaina – Vaasalaisten ottelutilaston ykkönen saavuttaa tasasatoja

Erik Riskan saavutusta juhlistetaan Sportin seuraavassa kotiottelussa. (Kuva: Samppa Toivonen)

Sportin kapteeni Erik Riska ja keskushyökkääjä Niclas Lucenius pelaavat perjantaina 400. ottelunsa Liigassa. Kaksikon juhlaottelussa Sport kohtaa Kouvolassa KooKoon.

31-vuotias Erik Riska pelaa Liigassa kahdeksatta kauttaan. Mestiksessä Riska kantoi Sportin paitaa kevääseen 2013 ja voitti kahdesti Mestiksen messtaruuden. Liiga-debyyttinsä Riska teki Lukossa syyskuussa 2013 ja saavutti tulokaskaudellaan SM-pronssia.

Sportin noustua Liigaan Riska liittyi takaisin vaasalaisjoukkueeseen ja tuli valituksi joukkueen kapteeniksi. Avauskaudellaan Liiga-Sportissa hän kirjasi runkosarjassa maali- ja piste-ennätyksensä 10+7=17.

Riska on kirjannut 399 ottelussaan pisteet 45+50=95. Hän on Sportin kaikkien aikojen Liiga-ottelutilaston ykkönen 347 pelillään.

* * *

Riskaa 13 päivää vanhemmalle Niclas Luceniukselle kuluva kausi on 12:s Liigassa. Tapparan juniori-ikäluokista pääsarjatasolle ponnistanut Lucenius debytoi Liigassa lokakuussa 2006.

Läpilyöntikautensa Lucenius pelasi kaudella 2009-10, kun hän kirjasi runkosarjassa edelleen voimassaolevan maali- ja piste-ennätyksensä, 17+29=46. Kaudella 2011-12 hän pelasi KHL:ssä, mutta palasi seuraavalle kaudelle Tapparaan ja saavutti uransa ensimmäisen SM-mitalin, hopeaa.

Kahden TPS-kauden (2013-15) jälkeen Lucenius teki sopimuksen Sportin kanssa, mutta ura jatkui vielä samalla kaudella Slovakian pääsarjassa, Sveitsin kakkossarjassa ja seuraavalla kaudella Saksan kakkossarjassa.

Lucenius palasi erinomaisten Mestis-näyttöjensä kautta uudelleen Liiga-pelaajaksi kaudella 2018-19. Lähes piste per peli –tahdilla pelannut hyökkääjä kruunasi kautensa uransa ensimmäiseen Suomen mestaruuteen HPK:n paidassa.

Kahden HPK-kauden ja viime kevään Saksan visiitin jälkeen Lucenius solmi Sportin kanssa yksivuotisen sopimuksen. Liigassa pelaamissaan 399 ottelussa hän on kirjannut pisteet 78+140=218.


---
Julkaisija: Antti Seppänen