Samuel Helenius Liiga-podcastissa: ”Olisi hienoa saada MM-kultakin”

15.1.2021
Samuel Helenius Liiga-podcastissa: ”Olisi hienoa saada MM-kultakin”

Kuva: Jiri Halttunen

Samuel Helenius on liittynyt tällä viikolla JYPin Liiga-miehistöön hyvin menneen alle 20-vuotiaiden MM-turnauksen jälkeen.

Tuore nuorten MM-pronssimitalisti Samuel Helenius myöntää, että kolmossija turnauksessa kasvatti nälkää voittaa myös ikäluokan maailmanmestaruus.

– Todellakin! Pronssi oli hieno saavutus, ja olisi hienoa saada kultakin, mikäli kutsu käy ensi vuoden turnaukseen, Helenius sanoo Liiga-podcastin uusimmassa jaksossa.

Mitään yllättävää MM-kisapaikassa ensi vuonna ei olisi, jos miehen kehitys jatkuu samaa tahtia kuin tähänkin asti. Heleniuksen tarkoitus oli pelata tällä kaudella vielä JYPin junioreissa, mutta hyvät otteet syksyn mittaan nostivat miehen Liiga-miehistöön.

– Alun perin suunnitelmissa oli pelata A-junnuissa tämä kausi. Treenasin kesän hyvin, ja hyvä preseason siihen perään, niin paikka Liigaan aukesi. Tässä ollaan, hän sanoo.

– Olihan se hieno fiilis huomata, kun pääsin pelaavaan kokoonpanoon ja pelasin vielä hyvin. Se oli itselleni pieni positiivinen yllätys, Helenius myöntää.

Helenius teki ensimmäisen Liiga-maalinsa uransa viidennessä pelissä. Siitä alkoikin viiden ottelun rupeama, jonka aikana hän teki neljä maalia.

– Siitä täytyy antaa posia ketjukavereille. He pystyivät järjestämään maalitontteja. Varmaan jokin suonenveto oli siinä, hän hymähtää.

JYPin kausi jatkuu tiistaina 19. tammikuuta vierasottelulla Tapparaa vastaan. Kaiken kaikkiaan JYP pelaa ensi viikolla neljä ottelua.

Liiga-podcastin uusin jakso löytyy Suplasta.


---
Julkaisija: Aija Saha