Perjantain Liiga-kierroksen voittajiksi selviytyivät KooKoo sekä TPS

15.1.2021
Perjantain Liiga-kierroksen voittajiksi selviytyivät KooKoo sekä TPS

Juuso Pärssinen iski kaksi maalia perjantaina. (Kuva: Teemu Saarinen)

Perjantain maali-iloitteluissa voittajiksi selviytyivät KooKoo sekä TPS.

KooKoo - Sport 4–3 (3-2, 0-1, 1-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KooKoo sekä Sport vastasivat perjaintai-illan ilotulituksista Kouvolassa. Kotijoukkue vei lopulta pidemmän korren maalin turvin. Sport kuitenkin aloitti maalinteon jo reilun minuutin jälkeen. Johtoasema ei kauaa kestänyt, sillä KooKoo iski kolme maalia vajaaseen kolmeen minuuttiin ensimmäisen erän puolivälissä. 31-maalin iski debytantti Christian Thomas.

Sport kampesi itsensä kuitenkin tasoihin Roope Talajan kahdella osumalla. Kolmannessa erässä KooKoon voittomaalin iski kultakypärä Ahti Oksanen. Maalin alusti kolme syöttöpistettä perjantaina kerännyt Kyle Platzer. Myös debytantti Thomas kirjautti itselleen syöttöpisteen. Sportin puolelta kolme pistettä itselleen nakutti Michael Keränen. Hyökkääjä syötti vierasjoukkueen jokaisen osuman.

Joukkueet pelaavat seuraavan kerran ensi tiistaina. KooKoo isännöi HPK:ta, Sport saa puolestaan vieraita Porista, kun Ässät saapuu Vaasaan.

TPS - Jukurit 5–1 (1-0, 3-0, 1-1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

TPS katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa perjantaina Jukureita vastaan. Ottelussa tuomittiin peräti 68 minuutin edestä rangaistuksia. Molemmille joukkueille tuomittiin kaksi ottelurangaistusta. Jukurien puolelta ulos lensi ennenaikaisesti debytantti Brandon Yip. Kanadalainen tienasi itselleen suihkukomennuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta. TPS:n puolelta ottelurangaistuksen sai Aleksi Anttalainen selästä taklaamisesta.

Maalejakin ottelussa nähtiin reilusti. Kotijoukkue vastasi ottelun neljästä ensimmäisestä täysosumasta. Maalien arkkitehtinä toimi kolme pistettä saalistanut Juuso Pärssinen. Pärssinen teki itse kaksi maalia ja alusti yhden. Jukurien ainokaisesta vastasi toinen vierasjoukkueessa debytoinut hyökkääjä Pontus Netterberg.

TPS:n maalinsuulla Ukko-Pekka Luukkonen joutui kiekon eteen 18 kertaa. Toisessa päässä Sami Rajaniemi torjui yhteensä 31 laukausta. Jukurit palaa tositoimiin jo huomenna Lahdessa Pelicansin vieraana. TPS kohtaa puolestaan Sportin tulevana keskiviikkona.


---
Julkaisija: Nooa Ruuth