Pelicans pelaa ympäristön puolesta

15.1.2021
Pelicans pelaa ympäristön puolesta

Pelicans pelaa 16.1. ympäristön puolesta. Uudet pelinumerot nostavat esiin faktat ja teot Lahden Euroopan ympäristöpääkaupunki -tittelin takana.

Maailman ensimmäiseksi hiilineutraaliksi jääkiekkojoukkueeksi tähtäävä Lahden Pelicans juhlii uusilla pelipaidoilla kotikaupunkinsa Lahden Euroopan ympäristöpääkaupunkivuotta 2021. Lauantaina 16.1. Isku Areenalla nähdään, miten pelaajien pelinumerot on valjastettu nostamaan esiin tärkeimpiä paikallisia faktoja ja ympäristötekoja. Uusilla pelinumeroilla pelaavat esimerkiksi:

  • Casimir Jürgens, 61 – 61 % metsää
  • Jasper Patrikainen, 70 – 70 % päästövähennys vuodesta 1990 nykyhetkeen
  • Ryan Lasch, 19 – 2019 irti kivihiilestä
  • Niclas Almari, 25 – 2025 hiilineutraali Lahti


Ympäristötekoja jäällä: "Edelläkävijänä kaukalossa ja sen ulkopuolella"

Pelicans on asettanut myös omaksi tavoitteekseen olla Suomen ja ehkä jopa koko maailman ensimmäinen hiilineutraali jääkiekkojoukkue.

– Lahden Pelicans haluaa olla edelläkävijä niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin. Koemme ilmastonmuutoksen vastaisen toiminnan olevan ratkaisevassa roolissa koko planeettamme olemassaolon kannalta", kertoo Casimir Jürgens, joukkueen puolustaja.

Lappeenrannan–Lahden teknillinen yliopisto LUT on auttanut joukkuetta selvittämään tapoja päästöjen vähentämiseksi. Pelicansin suunnitelma kohti hiilineutraaliutta suosii muun muassa kestäviä liikkumismuotoja pelimatkoilla ja luopumista lentoliikenteestä. Lisäksi kotihallilla käytetään vihreää energiaa ja hallin ravintoloissa suositaan lähiruokaa, muovittomia pakkauksia ja ruokailuvälineitä. Yleisöä kannustetaan saapumaan peleihin julkisilla kulkuneuvoilla, pyörällä tai kävellen.

– Haluamme kannustaa ja rohkaista jokaista lähtemään mukaan omalla panoksellaan ilmastotalkoisiin. Tämä matsi meidän täytyy voittaa yhdessä", Jürgens sanoo.

Uudet pelipaidat nähdään vielä toisessa erikoisottelussa: ympäristöpääkaupunkivuoden kunniaksi järjestetään koronarajoitusten hellittäessä kotiottelu, johon lahtelaiset kutsutaan mukaan juhlimaan yhteistä teemavuotta. Sen jälkeen paidat huutokaupataan ja tuotoilla tuetaan Pelicansin junioritoimintaa.


---
Julkaisija: Aija Saha