Yohann Auvitu palaa HIFK:n riveihin

14.1.2021
Yohann Auvitu palaa HIFK:n riveihin

Yohann Auvitu nähdään neljän vuoden tauon jälkeen taas HIFK:n paidassa. (Kuva: Tomi Natri)

HIFK saa kovan vahvistuksen, kun ranskalaispuolustaja Yohann Auvitu palaa HIFK:n riveihin. Auvitun sopimus ulottuu kevääseen 2022 saakka.

Alun perin Auvitu tuli Suomeen jo vuonna 2008 liityttyään JYPin U20-joukkueeseen. HIFK:ssa hän pelasi kaudet 2014-16. HIFK-vuosien jälkeen Auvitu siirtyi Pohjois-Amerikkaan pelaten New Jersey Devilsissä ja Edmonton Oilersissa kahden kauden aikana yhteensä 58 NHL-ottelua pistein 5+8=13. Sen jälkeen vierähti kausi KHL-joukkue HK Sotshissa sekä yksi viime kausi SHL:ssä Luleå HF:n joukkueessa.

– Olemme todella iloisia ja kiitollisia, että saimme Yohannin HIFK:hon. Hän ymmärtää, mikä seuran taloudellinen tilanne on ja siitä huolimatta hän halusi liittyä joukkueeseen. Yohann halusi päästä pelaamaan, se oli ainoa merkityksellinen asia tämän kauden osalta, kommentoi urheilujohtaja Tobias Salmelainen HIFK:n sivuilla.

– HIFK:n kausikorttilaiset ja yhteistyökumppanit ovat tukeneet seuraa upeasti läpi koko kauden. Ne ovat hienoja tekoja, kuten myös se, että Yohann halusi tulla meille pelaamaan. Hän on huippupelaaja ja tässä seurassa on erittäin lämpimät muistot hänestä aiemmilta kausilta.

31-vuotias Auvitun juuret ovat jo vahvasti Suomessa ja HIFK:ssa, sillä hän on asunut kesät Helsingissä.

– Minulla on koko ajan ollut sellainen fiilis, että jonain päivänä palaan tänne. Olosuhteet ovat hyvin hankalat ja tiedän, mikä tilanne täällä on, joten tässä on nyt kyse vain siitä, että pääsen takaisin pelaamaan jääkiekkoa. Olen todella innoissani, että pääsen takaisin HIFK:hon, Auvitu kommentoi.


---
Julkaisija: Salttu Forsström