Sportin Jesse Paukku ei kaihda pistää kroppaansa likoon

13.1.2021
Sportin Jesse Paukku ei kaihda pistää kroppaansa likoon

Jesse Paukku on tuttu näky vastustajan maalin edessä. (Kuva: Pasi Suokko)

Vahvassa nousukiidossa olevan Vaasan Sportin yksi kauden kulmakivistä on ollut Jesse Paukku. Joensuulaislähtöinen hyökkääjä tunnetaan erityisesti joukkuepelaajana, mutta tällä kaudella myös pisteitä on syntynyt mukavasti.

Liigan kevätkausi tullaan pelaamaan tiiviillä tahdilla ja Sportillakin on edessä seuraavien viikkojen ajan kolme peliä viikkoon. Tällä viikolla vaasalaiset kohtasivat tiistaina KalPan vieraissa ja edessä ovat vielä vieraspelit Pelicansia ja KooKoota vastaan. Paukkua tuleva ottelusuma ei pelota.

- Olemme osanneet odottaa sitä, että keväällä on kova pelitahti. Olemme valmistautuneet siihen. Meillä on aika leveä rinki, joten voimme käyttää aina tuoreita ukkoja. Siitä voi olla meille etua keväällä, analysoi Paukku.

Sportilla peli kulkee tällä hetkellä, sillä joukkue on kahdeksasta edellispelistään voittanut seitsemän. Myös Paukun peli on ollut mallillaan tällä kaudella. Kuudetta kauttaan Liigassa pelaava Paukku on vahvasti matkalla kohti henkilökohtaista piste-ennätystään. Kaudella 2018-19 hän kirjautti Sportin paidassa 55 ottelussa 20 (5+15) pistettä ja tämän kauden 22 pelissä hän on kerännyt jo 12 (4+8) pistettä.

- Pitää olla tyytyväinen omaan kauteeni, mutta osasin myös odottaa sitä. Harjoitukset ovat menneet hyvin ja joukkueessa on hyviä äijiä joiden kanssa olen saanut pelata. Tiesin, että pystyn parantamaan ja omalla panoksellani auttamaan joukkuetta. Paljon on vielä parannettavaa, ettei tässä ihan vielä kannata alkaa paukuttelemaan henkseleitä, mutta ihan tyytyväinen olen kauteeni tähän mennessä.

Paukku antaa kiitosta hyvästä kaudesta sekä joukkuekavereille että valmennusjohdolle, jonka luoma pelitapa suosii työteliästä hyökkääjää.

- On ollut hyvät kemiat joukkuekavereiden kanssa. Pelitapamme on työvoittoinen ja puolustamme tiukkaan sekä kurinalaisesti ja se sopii minulle.

Paukku tunnetaan pelaajana, joka ei pelkää laittaa kroppaansa likoon. Se näkyy myös Wisehockeyn datassa, sillä hän on joukkueen selkeä ykkönen maskeissa ja kärkipäätä myös blokeissa.

- Ne ovat aina kuuluneet omaan peliini. Kiekkojen blokkaaminen ja puolustuksen auttaminen ovat perushommia. Tykkään myös olla maalin edessä ja ylivoimalla tulee oltua paljon maskissa. Pitää tehdä niitä asioita missä kokee olevansa hyvä ja korostaa niitä, miettii Paukku.

Sportin kausi jatkuu torstaina, kun se kohtaa vieraskentällä Pelicansin. Pelit jatkuvat perjantaina KooKoon kotihallissa.


---
Julkaisija: Salttu Forsström