Kärpät kaatoi Lukon Raksilassa - KooKoo haki voiton Kuopiosta pitkän kaavan kautta

13.1.2021
Kärpät kaatoi Lukon Raksilassa - KooKoo haki voiton Kuopiosta pitkän kaavan kautta

Kärpät kohensi sijoitustaan sarjataulukossa. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärpät kaatoi sarjakärki Lukon Raksilassa. Kuopiossa KooKoo vei pidemmän korren KalPasta jatkoajalla

Kärpät - Lukko 2–1 (1-0, 0-1, 1-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Kärpät kaatoi sarjakärki-Lukon keskiviikkona Oulussa. Joukkueet kohtasivat toistamiseen seitsemän päivän sisään. Kärpät tuli otteluun vahvasti ja otti johdon ensimmäisessä erässä Libor Sulakin maalilla. Paljonpuhuvaa oli myös se, että Lukko-vahti Oskari Setänen torjui enemmän laukauksia ensimmäisessä erässä (10), kuin Kärppien Patrik Rybar koko ottelussa (9).

Lukko kuitenkin tasoitti ottelun toisessa erässä Pavol Skalickyn osumalla. Joukkueet menivät tasatilanteessa kolmanteen erään. Kärpät rikkoi tasatilanteen heti päätöserän alkuun Radek Koblizekin osumalla. Maalin alustanut Mika Pyörälä iski samalla Liiga-uransa pisteen numero 400. Osuma jäi lopulta ottelun voittomaaliksi.

Voiton myötä Kärpät nousi sarjataulukossa Kuopiossa jatkoille asti kahnanneiden KalPan sekä KooKoon ohi viidenneksi.

KalPa - KooKoo 2–3 JA (0-0, 1-2, 1-0, 0-1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KalPan ja KooKoon välinen kamppailu päättyi jatkoajalla kouvolalaisten voittoon. Samalla vierasjoukkue nousi sarjataulukossa kuopiolaisten yläpuolelle. Kotijoukkue vastasi kahdesta ensimmäisestä osumasta. Maalinteon aloitti toisessa erässä ylivoimalla Ahti Oksanen. Erän lopulla molemmat joukkueet iskivät yhdet osumat. Teemu Enberg vei vierasjoukkueen kahden maalin karkumatkalle. Vajaa kaksi minuuttia myöhemmin Balász Sebok kavensi tilanteeksi 21.

KalPa tasoitti ottelun kahden miehen ylivoimalla Alexander Ruuttun osumalla. Ottelun ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajalle asti, missä Kyle Platzer ratkaisi ottelun vieraille. KooKoon paras pistemies Oksanen alusti voittomaalin.

KalPan parhaat pistemiehet ottelussa olivat Sebok sekä puolustaja Lassi Lappalainen. KooKoon puolelta Oksasen seuraan kahden pisteen iltaan liittyi Aleksi Ainali.


---
Julkaisija: Nooa Ruuth