Kärpät hakee revanssia Lukosta - Kuopiossa pelissä ovat isot pisteet

13.1.2021
Kärpät hakee revanssia Lukosta - Kuopiossa pelissä ovat isot pisteet

Kärpät haastaa Lukon kolmatta kertaa tällä kaudella (Kuva: Elmeri Elo)

Keskiviikon kierroksella pelataan kaksi ottelua: Kärpät kohtaa Lukon Raksilassa. Kuopiossa yhteen ottavat puolestaan KalPa sekä KooKoo

Kärpät - Lukko
>> Kokoonpanot

Kärpät kohtaa Lukon toistamiseen viikon sisään. Joukkueiden lähtökohdat illan koitokseen eivät voisi olla erilaisemmat. Kotijoukkueen vieraskiertue Satakuntaan oli murheellinen. Saldona oululaisille jäi kuusi päästettyä maalia, mutta nolla tehtyä. Lukkoa vastaan alkukauden kaksi ensimmäistä kohtaamista ovat tuottaneet yhteensä vain yhden osuman.

Lukko ei puolestaan päästänyt yhtään takaiskua viikonlopun otteluissa. Perjantain Kärpät-ottelun jälkeen Jyväskylässä kaatui Lukko. Liigan kärkipaikalla majailevan raumalaisryhmän alivoima on ollut Liigan parasta alkukaudella.

Lukon rosterista löytyy edelleen poissaoloja. Sivussa ovat Aleksi Saarela sekä Jonne Tammela. Kärppien pelaavaan rosteriin palaa muutaman pelin huilannut pistenikkari Cody Kunyk.

Kultakypäriä joukkueilla kantavat Lukon puolelta Eetu Koivistoinen. Kärppien paras pistemies on edellä mainittu Kunyk.

KalPa - KooKoo
>> Kokoonpanot

Sarjataulukossa peräkkäin majailevat KalPa ja KooKoo kohtaavat ensi kertaa tällä kaudella. Ottelun panos on selvä: enemmän pisteitä saalistanut joukkue nousee viidenneksi.

Ailahtelevasti pelannut kotijoukkue lähtee otteluun tappio vyöllään. Joukkue hävisi tiistaina Sportille, mikä oli kuopiolaisten kolmas tappio edelliseen viiteen koitokseen. Lauantain kierroksella joukkue onnistui kaatamaan Liigan toisena olevan Ilveksen. Mainiossa maalivireessä ollut Kai Kantola jäi ilman täysosumaa tiistaina ensi kertaan neljään otteluun.

KooKoo tulee otteluun neljän ottelun pisteputkessa. Putkeen mahtuu kaksi voittoa sekä kaksi jatkoaikatappiota. Kouvolalaiset saivat viime viikolla suru-uutisia, kun joukkueen paras pistemies Trevor Mingoia joutui kauden päättävään leikkaukseen. Hänen tilalle hankittu Nikita Aleksandrov debytoi tänään ykkösketjussa.

Joukkueiden tehdyt -sekä päästety maalit ovat lähes identtiset tältä kaudelta. Vierasjoukkue vetää pidemmän korren kuitenkin erikoistilannepelaamisessa. Kultakypärää KalPan puolelta kantaa Aleksi Klementti. KooKoon ykköstykki on Ahti Oksanen.---
Julkaisija: Nooa Ruuth