Vuoden ensimmäinen viikko kruunataan kuuden ottelun kierroksella

9.1.2021
Vuoden ensimmäinen viikko kruunataan kuuden ottelun kierroksella

SaiPa lähtee katkaisemaan Pelicansin huimaa pisteputkea (Kuva: Tomi Natri)

Vuoden ensimmäisen viikon kruunaa kuuden ottelun Liiga-kierros.

Ässät - Kärpät
>> Kokoonpanot

Kärpät matkaa viikon kolmanteen otteluunsa Poriin Ässien vieraaksi. Molemmat joukkueet pelasivat eilen häviten kamppailunsa. Lukko nollasi vierasjoukkueen 3–0, mutta kaksi viimeistä sarjakärjen osumaa tuli Kärppämaalin ollessa tyhjänä. Ässät taipui puolestaan Ilvekselle 4–2.

Joukkueet kohtaavat kolmatta kertaa kuluvalla kaudella. Oululaiset ovat vieneet kamppailut nimiinsä, mutta molemmat ottelut ovat olleet tiukkoja yhden maalin pelejä. Jälkimmäinen ottelu ratkesi vasta jatkoajalla. Molempien joukkueiden neljän ottelun kuntopuntari puhuu samaa kieltä: kaksi voittoa sekä kaksi tappiota.

Joukkueen kultakypäriä kantavat Ässien puolelta Peter Tiivola ja Kärppien puolelta Mika Pyörälä.

JYP - Lukko
>> Kokoonpanot

Sarjakärki Lukko matkaa Jyväskylään JYPin vieraaksi. Eilen vähämaalisessa ottelussa Kärpät kaatanut vierasjoukkue lähtee hakemaan jo kolmatta perättäistä voittoaan.

JYP oli puolestaan kiinni voitossa Helsingissä, mutta HIFK iski kolmannessa erässä kolme osumaa pitäen kaikki kolme pistettä pääkaupunkiseudulla. Jyväskyläläisten viiden ottelun kuntopuntari ei mairittele. Joukkue on voittanut vain yhden ottelun viidestä. Päinvastoin Lukko on hävinnyt vain yhden ottelun edellisestä viidestä kamppailusta.

Joukkueet kohtaavat toista kertaa tällä kaudella. Marraskuussa Lukko marssi Jyväskylään ja nappasi pisteet 6–1-voitolla.

KalPa - Ilves
>> Kokoonpanot

Kahden ottelun tappioputkessa sukeltava KalPa saa vieraita Tampereelta, kun Ilves matkaa Kuopioon. Alkukauden loistavast aloittanut kotijoukkue etsii virettään, sillä edellisestä viidestä kamppailusta mukaan on tarttunut vain neljä pistettä. Eilen joukkue koki tappion Jukurien vieraana.

Sarjakakkonen Ilves nappasi tiukan taiston jälkeen kolme pistettä Ässiltä. Tamperelaiset ovat voittaneet kauden kaksi keskinäistä kamppailua vieden kaikki tarjolla olleet kuusi pistettä.

Joukkueiden parhaat pistemiehet ovat Ilveksen puolelta kapteeni Eemeli Suomi. KalPalla kultaista kypärää kantaa Aleksi Klementti

SaiPa - Pelicans
>> Kokoonpanot

SaiPa palaa tositoimiin ensimmäistä kertaa vuodenvaihteen jälkeen. Lappeenrantalaiset yrittävät katkaista vierasjoukkue Pelicansin yhdeksän ottelun pisteputken. Kotijoukkueella on itsellään alla kaksi voittoa KalPasta sekä HPK:sta. Voitolla SaiPa pystyy mahdollisesti nousta kiinni pudotuspelipaikkaan Ässien ohi.

Pelicans on puolestaan niittänyt tulosta tasaisesti. Eilen joukkue kaatoi HPK:n kolmannen erän rynnistyksellään. Liigan toiseksi paras ylivoima osui myös Hämeenlinnassa. Joukkueen edellinen kolmen pisteen menetys tuli marraskuun puolivälissä KooKoolle.

Joukkueet kohtaavat toistamiseen kuluvalla kaudella. Marraskuussa Pelicans nollasi lappeenrantalaiset 1–0-lukemin.

Sport - HPK
>> Kokoonpanot

Seitsemän ottelun tappioputkessa rypevä HPK matkaa lauantaina Sportin vieraaksi Vaasaan. Joukkueiden viiden ottelun kuntopuntari näyttää täysin eri lukemaa. Kotijoukkue on kärsinyt vain yhden tappion viidessä kamppailussa. HPK:n edellistä voittoa pitää etsiä marraskuun puolivälistä saakka.

Vierasjoukkue pisti eilen Pelicansin kuitenkin tiukoille. Ottelua kolmanteen erään johtanut HPK jäi kuitenkin jyrän alle päätöserässä. Sport puolestaan nappasi lisäpisteen pitkän kaavan kautta voittomaalikilpailussa Turussa.

Joukkueet kohtaavat toistamiseen kuluvalla kaudella. Sport vei edellisen kamppailun nimiinsä 1–0-lukemin. HPK:lta kultakypärää kantaa eilenkin onnistunut Petri Kontiola. Sportin paras pistemies on Sebastian Stålberg.

Tappara - Jukurit
>> Kokoonpanot

Eilen KalPan kaatanut Jukurit matkaa Tampereelle Tapparan vieraaksi. Kotijoukkue taipui KooKoolle perjantaina. Kirvesrintojen edelliset ottelut ovat jättäneet toivomisen varaan. Joukkue on onnistunut saalistamaan vain kaksi voittoa edellisestä viidestä kamppailusta.

Jukurien voittotilasto kertoo samaa, mutta lisäpiste Kärppiä vastaan nostaa vierasjoukkueen kuntopuntarissa edelle. Mikkeliläiset veivät nimiinsä myös kauden aiemman keskinäisen kohtaamisen.

Joukkueiden parhaat pistemiehet ovat Jukurien puolelta Jesper Piitulainen ja Tapparalta Anton Levtchi.


---
Julkaisija: Nooa Ruuth