SaiPa katkaisi Pelicansin pisteputken - Lukko nollasi vastustajansa toistamiseen tällä viikolla

9.1.2021
SaiPa katkaisi Pelicansin pisteputken - Lukko nollasi vastustajansa toistamiseen tällä viikolla

SaiPan voittoputki venyi jo kolmeen otteluun. (Kuva: Kimmo Metsälä)

SaiPa katkaisi Pelicansin yhdeksän ottelun pisteputken lauantaina. Samalla Lukko nousi ylhäiseen yksinäisyyteen Liigan kärkeen.

Ässät - Kärpät 3–0 (0-0, 1-0, 2-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Ässät kaatoi Kärpät lauantaina Porissa. Vierasjoukkue oli voittanut molemmat joukkueiden kohtaamiset tällä kaudella, mutta tällä kertaa oli Ässien vuoro. Samalla joukkue piti paikkansa kymmenen parhaan joukossa. Kärpät hävisi puolestaan toisen perättäisen ottelunsa. Joukkueen maalisaldo molemmista viikonlopun peleistä oli pyöreä nolla.

Maalihanat aukesivat toisessa erässä, kun Liiga-debytantti Samuli Aaltonen vei kotijoukkueen johtoon ottelun puolivälissä. Jasse Ikonen sekä Miro Mäkinen lisäsivät patapaitojen johtoa kolmannessa erässä.

Ottelun paras pistemies oli Otto Kivenmäki kahdella osumallaan. Joukkueet palaavat tositoimiin ensi viikolla. Kärpät hakee revanssia Lukosta, kun Ässät kohtaa HIFK:n

JYP - Lukko 0–2 (0-1, 0-0, 0-1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Lukko kasvatti johtoaan sarjakärjessä sen kaataessa JYPin Jyväskylässä. Vierasjoukkueen lauantain koitos peilasi paljon perjantain puolustusvoittoista suoritusta. Sarjakärki rokotti molemmat maalinsa ylivoimalla, ja piti maalinsa puhtaana jo toista ottelua putkeen.

Lukon ylivoimamaaleista vastasitvat Pavol Skalicky sekä Eetu Koivistoinen. JYPin maalivahti Markus Ruusu joutui torjumaan jo toista iltaa peräkkäin yli 30 laukausta. Lauantaina koppeja kertyi yhteensä 39.

Lukko palaa kaukaloon ensi viikolla, kun se kohtaa viikon sisään toistamiseen Kärpät. JYPiä odottaa puolestaan pieni tauko. Jyväskyläläisten seuraava peli on 19.1

KalPa - Ilves 3–2 (1-0, 1-0, 1-2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KalPa katkaisi tappioputkensa Ilvestä vastaan, kun sarjan toisena majaileva tamperelaisryhmä kaatui 3–2-lukemin. Kauden kahdessa aiemmassa kohtaamisessa Ilves oli vienyt pidemmän korren, mutta kuopiolaiset onnistuivat murtamaan tämän putken.

Kotijoukkueen maalihanat avasi Tuomas Vartiainen ensimmäisessä erässä. Viime otteluissa maaleja liukuhihnalta mättänyt Kai Kantola lisäsi KalPan johtoa toisen erän alussa.

Ilves ilmoittautui peliin mukaan kolmannessa erässä kahdella osumalla, mutta Miska Humalojan 3–1-osuma jäi lopulta voittomaaliksi. Tappion takia Ilves putosi kolmen pisteen päähän sarjakärki Lukosta.

SaiPa - Pelicans 4–2 (1-1, 0-1, 3-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

SaiPa katkaisi Pelicansin yhdeksän ottelun pisteputken lauantaina. Samalla lappeenrantalaisten voittoputki kasvoi jo kolmen ottelun mittaiseksi. Ottelussa nähtiin yhteensä kolme ylivoimamaalia.

Kahdesta niistä vastasi vierasjoukkue. Joukkue siirtyi kaksi kertaa johtoon ottelussa Joonas Jalvantin sekä Rudolf Cervenyn osumilla. Molemmat maalit alustivat parivaljakko Ryan Lasch sekä Hannes Björninen. SaiPa tasoitti ottelun kuitenkin molemmilla kerroilla Santeri Virtasen maaleilla.

Voittomaalin kolmannessa erässä iski ylivoimalla Veikko Loimanranta. 100% ylivoimastaan huolimatta Pelicans lähti kotiin tyhjin käsin ensi kertaa sitten marraskuun.

Sport - HPK 4–3 VL (1-2, 2-1, 0-0, 0-0, 1-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Sport venytti HPK:n tappioputken jo kahdeksan ottelun mittaiseksi. Samalla vaasalaisten oma voittoputki kasvoi jo kolmeen otteluun. Joukkue on nyt voittanut viisi ottelua edellisestä kuudesta.

Sport pakotettiin kuitenkin jo toistamiseen voittolaukauskilpailuun kahden päivän sisään. HPK aloitti ottelun vahvasti ja karkasi kahden maalin karkumatkalle jo kahdeksan minuutin jälkeen. Michael Keränen ehti kaventaa lukemia ennen kuin Miro Ruokonen vei vierasjoukkueen jälleen kahden maalin päähän. Toisen erän lopulla kotijoukkue tuli kuitenkin tasoihin Turo Asplundin sekä Eemil Erholtzin maaleilla.

Maaliton kolmas erä ei tuottanut tulosta, joten ratkaisu venyi voittolaukauskilpailusta. Ratkaisijaksi nousi lopulta Janne Keränen.

Tappara - Jukurit 3–5 (2-1, 1-1, 0-3)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Jukurit voittivat toisen ottelunsa peräkkäin, kun Tampereella taipui Tappara. Kotijoukkue avasi maalinteon jo reilun minuutin jälkeen Jere Rouhiaisen osumalla. Sport tuli pian tasoihin, mutta Tappara palautti johtoasemansa ylivoimalla.

Kirvesrinnat iskivät vielä yhden maalin toisessa erässä, mutta sitten alkoi vierasjoukkueen maali-iloittelu. Jukurit iski ottelun seuraavat neljä maalia. Kapelimestarina toimi kolme pistettä saalistanut Axel Rindell.

Voiton myötä Jukurit nousi Sportin yli sarjataulukossa. Mikkeliläisillä on kuitenkin kaksi peliä enemmän pelattuna. Tappara puolestaan putosi kiinni viimeiseen pudotuspelipaikkaan. Kirvesrinnoilla on kuitenkin pelattuna vasta 22 ottelua.


---
Julkaisija: Nooa Ruuth