Ilveksen Eetu Mäkiniemi nauttii vastuusta - ”Kiva päästä pelaamaan kunnolla”

9.1.2021
Ilveksen Eetu Mäkiniemi nauttii vastuusta - ”Kiva päästä pelaamaan kunnolla”

Eetu Mäkiniemi on nyt Ilveksen ykkösvahti. (Kuva: Aarno Vuorinen)

Eetu Mäkiniemi otti Ilveksen ykkösvahdin paikan, kun Lukas Dostal siirtyi rapakon taakse Anaheim Ducksin riveihin. Mäkiniemi on valmiina vastuuseen.

Mäkiniemi on pelannut tällä kaudella kymmenessä ottelussa ja vartioinut Ilveksen maalia Dostalin lähdön jälkeen yhtä ottelua lukuun ottamatta kaikissa muissa peleissä.

- Ihan hyvin on mennyt. Olosuhteet eivät tietenkään ole parhaat mahdolliset, kun joudumme pelaamaan ilman yleisöä, mutta pääasia että saamme pelata, Mäkiniemi muistuttaa.

Alkukaudesta Mäkiniemi toimi Dostalin kakkosmiehenä, mutta on nyt saanut mahdollisuuden Ilveksen ykkösvahtina. Kun rooli on selkeä, niin peleihin valmistautuminen on myös helpompaa.

- On ollut kiva päästä pelaamaan enemmän. On hienoa, että nyt on isompaa roolia tarjolla.

- Se on tietyllä tapaa henkisesti helpompaa, kun tiedät pääseväsi pelaamaan. Sen olen huomannut, ettei ainakaan ole jännittänyt pelejä niin paljon kuin kauden alussa.

Vastuun myötä Mäkiniemi pitää kauttaan nousujohteisena.

- Pelini ovat menneet ihan ok. Viime aikoina on mennyt paremmin, kun olen päässyt enemmän pelaamaan ja sitä kautta päässyt rytmiin mukaan.

- Alkukaudesta oli vähän hankalaa, kun ei ollut kunnollista rytmiä ja pelasin ehkä kerran viikossa. On kiva päästä nyt pelaamaan kunnolla, iloitsee Mäkiniemi.

Mäkiniemi jatkaa Ilveksen riveissä myös ensi kaudella, kun hän teki joukkueen kanssa jatkosopimuksen joulun alla.

- Se oli helppo päätös. Ilves on ollut hyvä paikka kehittyä.

Ilves pelasi vuoden ensimmäisen pelinsä perjantaina, kun se voitti kotikentällään Ässät. Tupsukorvilla on tuplaottelun viikonloppu, sillä lauantaina Ilves matkaa KalPan vieraaksi. Sen jälkeen manselaisilla onkin viikon tauko peleistä ennen kovaa rutistua, jolloin se pelaa loppukuusta kahteen viikkoon seitsemän peliä.

- En ole vielä katsellut otteluohjelmaa niin pitkälle, mutta kun pelit alkavat kunnolla, niin sitten vain harjoitellaan vähemmän. Mennään peli kerrallaan ja yritetään oppia pelien kautta.


---
Julkaisija: Salttu Forsström