Perjantain kierroksella panoksena on Liigan kärkipaikka

8.1.2021
Perjantain kierroksella panoksena on Liigan kärkipaikka

JYP ei ole voittanut varsinaisella peliajalla Helsingissä viiteen vuoteen (Kuva: Juuso Pellava)

Liigassa pelataan perjantaina täysi kierros. Otteluita pelataan Helsingissä, Tampereella, Hämeenlinnassa, Mikkelissä, Kouvolassa, Raumalla sekä Turussa.

HIFK - JYP
>> Kokoonpanot

Helsingin IFK palaa kaukaloon ensimmäistä kertaa tämän vuoden puolella, kun vastaan luistelee JYP. Perjantain koitos on joukkueiden kolmas keskinäinen tällä kaudella. HIFK on vienyt molemmat ottelut nimiinsä. Helsinki on ollut vaikea paikka jyväskyläläisille. Joukkue ei ole voittanut HIFK:ta kotona varsinaisella peliajalla yli viiteen vuoteen.

Molemmilta joukkueilta puuttuvat nuorten MM-kisajoukkueen pelaajansa. HIFK:lta sivussa on joukkueen paras pistemies Anton Lundell ja JYPin puolelta sivussa ovat Brad Lambert sekä Samuel Helenius. HIFK:lta kokoonpanoon palaa kuitenkin Ville Leskinen.

Helsinkiläiset lähtevät kamppailuun neljänneltä sijalta. Seitsemän ottelun tappioputken ennen vuodenvaihdetta katkaissut vierasjoukkue majailee sijalla 14. Kultakypäriä kamppailussa kantavat Jere Sallinen sekä Jani Tuppurainen.

HPK - Pelicans
>> Kokoonpanot

Liigan häntäpäässä majaileva HPK lähtee katkaisemaan tappioputkeaan, kun sarjakolmonen Pelicans saapuu Hämeenlinnaan. Joukkueet ovat kohdanneet kaudella kahdesti, molempien viedessä yhden ottelun numeroin 7–2.

Kotijoukkue on voittanut vain yhden ottelun edellisestä yhdestätoista. Vierasjoukkueen tahti on ollut päinvastaista. Sarjataulukossa kolmanneksi noussut Pelicans on kokenut vain yhden tappion edellisessä viidessä koitoksessa.

Vierasjoukkue menetti Jesse Ylösen sekä Oskari Laaksosen NHL-leireille. Kultakypäriä joukkueilla kantaa kotijoukkueella Petri Kontiola ja Pelicansilla pistepörssin toinen Ryan Lasch.

Ilves - Ässät
>> Kokoonpanot

Sarjan toisena majaileva Ilves hakee paluuta takaisin voittokantaan Ässien kustannuksella. Tamperelaisjoukkue on hävinnyt vain kaksi ottelua tällä kaudella, joista kuitenkin yksi tuli patapaidoille. Ässät haki kolme pistettä Hakametsästä lokakuun puolivälissä.

Ässät saapuu otteluun kahden ottelun voittoputkessa. Edellisessä kamppailussa jatkoajalla kaatui KooKoo. Porilaiset saivat parhaan pistemiehensä Peter Tiivolan takaisin kokoonpanoon pitkän huilin jälkeen. Ilves puolestaan ilmoitti Matias Maccellin jatkavan Tampereella kauden loppuun saakka.

Ässät teki myös loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Joe Morrown kanssa. 28-vuotias puolustaja on pelannut 162 NHL-ottelua. Kultakypäriä joukkueilla kantavat Ilves-kapteeni Eemeli Suomi ja Ässillä puolestaan aikaisemmin mainittu Tiivola.

Jukurit - KalPa
>> Kokoonpanot

KalPa vierailee Mikkelissä Jukurien vieraana vuoden ensimmäisessä ottelussaan. Kaksi voittoa tällä kaudella Jukureista napannut vierasjoukkue yrittää palata voittokantaan SaiPa-tappion jälkeen. Kolme ottelua joulun jälkeen pelannut kotijoukkue nollasi Lukon, mutta kärsi tappiot Kärpille sekä JYPille.

Jukurien kokoonpanosta U20-kilpailujen takia puuttuvat Henri Nikkanen sekä Mikko Kokkonen. Joukkueiden ylivoima on lähes identtistä, mutta kotijoukkue on päästänyt peräti kahdeksan alivoimaosumaa.

Kultakypäriä kantavat KalPan puolelta Miikka Pitkänen ja Jukureiden puolelta Jesper Piitulainen.

KooKoo - Tappara
>> Kokoonpanot

KooKoo lähtee katkaisemaan tappioputkeaan Tapparaa vastaan. Joukkueet ovat kohdanneet kertaalleen kuluvalla kaudella. Tällöin Tappara vei lisäpisteen jatkoajalla. Molemmilla joukkueilla on tappio alla. Tappara hävisi joulun jälkeen Sportille, kotijoukkue puolestaan liitää kahden ottelun tappioputkessa.

KooKoo kärsi pahan takaiskun, kun joukkueen parhaan pistemiehen Trevor Mingoian kausi tuli päätökseen loukkaantumisen takia. Kaiken lisäksi edellisestä kolmesta kotiottelusta mukaan on tarttunut vain yksi piste. Tappara on puolestaan voittanut viidestä edellisestä vieraskamppailustaan neljä.

Kultakypärän Mingoian sijasta päähänsä vetää Ahti Oksanen. Tapparan parhaan pistemiehen titteliä pitää Anton Levtchi.

Lukko - Kärpät
>> Kokoonpanot

Sarjakärki Lukko pelaa vuoden ensimmäisen ottelunsa Kärppiä vastaan. Oululaiset pelaavat jo viikon toisen koitoksensa tänään Raumalla. Joukkueet kohtaavat toista kertaa kuluvalla kaudella. Ensimmäisessä koitoksessa Lukko vei kolme pistettä numeroin 2–1.

Molemmat joukkueet saapuvat otteluun voitettuaan edellisen kamppailunsa. Lukko kaatoi edellisessä pelissään HPK:n. Kärpät voitti molemmat ottelunsa joulukuussa ja ovat voittaneet neljä ottelua viidestä.

Molemmilta joukkueilta puuttuvat nuorten MM-kisoissa Suomea edustaneet pelaajat. Kaiken lisäksi Lukolta on sivussa noin kuukauden päivät hyökkääjä Aleksi Saarela. Lukolla kultakypärää pitää puolustaja Vili Saarijärvi. Kärppien puolelta paras pistemies on Cody Kunyk.

TPS - Sport
>> Kokoonpanot

Kotijoukkue TPS pelaa ensimmäisen kamppailunsa kolmeen viikkoon perjantaina Sportia vastaan. Joukkueet kohtaavat ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella. Sport lähtee kohentelemaan sijoitustaan sarjataulukossa, sillä vaasalaiset ovat voittaneet viidestä edellisestä kamppailusta neljä. TPS on puolestaan kahden ottelun tappioputkessa.

Turkulaisten maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:n riveissä ainakin helmikuun alkuun asti. Joukkue erosi kuitenkin hyökkääjä Austin Ortegan kanssa. Sportin puolelta pelikiellossa oleva Filip Riska huilaa perjantain kamppailun.

Kultakypäriä joukkueilta kantaa TPS:n puolelta Josh Kestner. Sportin parhaan pistemiehen titteliä pitää Sebastian Ståhlberg.


---
Julkaisija: Nooa Ruuth