HIFK:n Henrik Borgström Liiga-podcastissa: ”Haluan olla kaikessa paras”

8.1.2021
HIFK:n Henrik Borgström Liiga-podcastissa: ”Haluan olla kaikessa paras”

Kuva: Juuso Pellava

HIFK:n Henrik Borgströmillä on edessään todella tärkeä kevät, sillä miehen tarkoituksena on latoa pöytään Liigassa niin kovat näytöt, että niillä aukeaa lopullinen paikka NHL:ssä.

Ensimmäistä kauttaan Liigassa pelaava Henrik Borgström kuuluu siihen harvinaiseen pelaajajoukkoon, joka on tehnyt NHL-debyyttinsä ennen ensimmäistä Liiga-peliään. HIFK:ssa kevään pelaava Borgström on viimein kuntoutumassa hyvään iskuun, kun kevätkausi alkaa. Se onkin tärkeää jopa koko uran kannalta, sillä kevään esitysten on tarkoitus avata ovet uudelleen NHL:ään.

– Jokainen kausi on totta kai tärkeä. Nyt on ehkä ensimmäistä kertaa sellainen fiilis, että pitää onnistua. En ole ottanut siitä kuitenkaan vielä mitään paineita. Totta kai haluan pelata mahdollisimman hyvin ja tehdä tulosta. Nyt pitää alkaa asioita tapahtua, hän sanoo Liiga-podcastin haastattelussa.

Borgström on ehtinyt pelata tällä kaudella vain kuusi ottelua, joten vastuu todellakin kiinnostaa.

– Olen aika täpinöissäni siitä, että pääsemme taas pelaamaan. Kuntokin alkaa pikkuhiljaa palata. Se on itselle sellainen positiivinen merkki. Ensimmäiset kuusi peliä ovat tuntuneet enemmän taistelulta ja tunnustelulta, miltä nilkka tuntuu. En ole ollut pelikunnossa. Toivon mukaan alan päästä kondikseen ja pelaamaan sitä kautta paremmin, hän sanoo.

Borgström lähti Pohjois-Amerikkaan jo yli neljä vuotta sitten, joten NHL-statuksesta huolimatta hän on suomalaiselle kiekkoväelle vielä suhteellisen tuntematon pelaaja.

– Se on ollut omasta mielestä hyvä asia itselleni. Olen päässyt elämään ja kehittymään tutkan alla. Ei ole ollut mitään tietynlaista painetta. Olen toki voitontahtoinen tyyppi ja haluan olla kaikessa paras, niin kuin useimmat ammattilaisurheilijat. On ollut kivaa, että olen saanut olla vähän sinänsä rauhassa ja keskittyä olennaiseen. Ei ole tarvinnut funtsia liikaa ulkopuolisia asioita. Se on ollut minulle iso juttu. Toivottavasti pääsen nyt tekemään tulosta ja ehkä nyt sitten kartalle, hän naurahtaa.

Borgströmin haastattelu on kokonaisuudessaan Suplassa.


---
Julkaisija: Aija Saha