Pelicans-kaksikko kutsuttiin Pohjois-Amerikkaan

7.1.2021
Pelicans-kaksikko kutsuttiin Pohjois-Amerikkaan

Oskari Laaksonen nautti ajastaan Pelicansissa. (Kuva: Aarno Vuorinen)

Pelicansin Oskari Laaksonen ja Jesse Ylönen jättävät joukkueen ja matkustavat Pohjois-Amerikkaan liittyäkseen NHL-seurojensa harjoitusleirille. Laaksonen on Buffalo Sabresin ja Ylönen Montreal Canadiensin sopimuspelaaja.

Laaksonen lentää Atlantin toiselle puolen perjantaina ja Ylönen seuraa perässä ensi viikolla. Laaksonen tilastoi pelaamassaan 200 ottelussa pisteet 4+8=12.

- Meillä oli hyvä joukkue ja pelattiin hyvin, joten siinä mielessä jopa hieman harmi lähteä, mutta samaan aikaan olen innoissani seuraavasta haasteesta. Pelicansista jäi kaikin puolin hyvät fiilikset ja kenties joku päivä vielä palaan tänne, Laaksonen kertoo Pelicansin sivuilla.

Ylönen pelasi Pelicansin paidassa 21 ottelua pistein 5+2=7.

- Erinomainen joukkue ja hieno syyskausi takana. Toivon, että jengi menee mahdollisimman pitkälle tänä keväänä, sillä siihen on hyvät eväät. Lahdessa on tapahtunut vain positiivisia asioita, joten kyllä täältä haikea on lähteä, mutta samaan aikaan odottavaiset fiilikset tulevasta. Vaikea sanoa mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta hienoahan se olisi tänne joskus vielä palata. Hienot fanit ja hieno kaupunki, kolmatta Liiga-kauttaan Pelicansissa pelannut Ylönen tunnelmoi.

Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kiitteli myös kaksikon panosta.

- Laaksonen ja Ylönen olivat merkittävässä osassa meidän urheilullisesti varsin menestyksekkäällä syyskaudella ja tästä haluamme kaksikkoa kiittää. Uskon, että aika Lahdessa vei molempia myös pelaajana eteenpäin ja antoi lisää työkaluja Pohjois-Amerikkaan. Toivotamme koko organisaation puolesta heille menestystä tuleviin haasteisiin, Laukkanen kommentoi.

Otto Somppi jatkaa vielä Pelicansin paidassa, mutta on mahdollista, että hänetkin kutsutaan vielä Pohjois-Amerikkaan.

Pelicans saa perjantain HPK-otteluun nuorta verta kokoonpanoon, kun 19-vuotias puolustaja Petteri Riihinen tekee Liiga-debyyttinsä. Riihinen on pelannut alkukauden Pelicansin U20-joukkueessa merkkauttaen pistetilastoihin 2+6 ja tehotilastoon +13.


---
Julkaisija: Salttu Forsström