Vuoden 2020 viimeisellä Liiga-kierroksella pelataan neljä ottelua

30.12.2020
Vuoden 2020 viimeisellä Liiga-kierroksella pelataan neljä ottelua

Ässät hakee revanssia KooKoosta. (Kuva: Tomi Vastamäki)

Vuoden viimeinen Liiga-kierros sisältää neljä ottelua. Kamppailut pelataan Tampereella, Raumalla, Kuopiossa sekä Porissa.

Ässät - KooKoo
>> Kokoonpanot

KooKoo lähtee toistamaan joulukuun alun temppuaan Porissa, kun se kävi murskaamassa Ässät numeroin 61. Molemmat joukkueet ovat pelanneet joulutauon jälkeen yhden ottelun. KooKoo koki tappion sarjajohtaja Ilvekselle jatkoajalla. Ässät voitti puolestaan Sportin viime hetken maalilla katkaisten samalla pitkän tappioputkensa.

Joukkueet ovat peräkkäin sarjataulukossa sijoilla yhdeksän ja kymmenen. Eroa kaksikolla on kolme pistettä, mutta kouvolalaisilla on kaksi ottelua vähemmän pelattuna. Pori on ollut KooKoolle voitokas paikka viime vuosina. Joukkue on napannut voitot kolmelta edelliseltä vierailultaan.

Kultakypärää KooKoolta kantaa loistovireessä ollut Trevor Mingoia. Kotijoukkue sai puolestaan hyviä uutisia, kun lähes kaksi kuukautta sivussa ollut Peter Tiivola palasi patapaitojen kokoonpanoon Sportia vastaan.

Ilves - Pelicans
>> Kokoonpanot

Ilves isännöi Pelicansia kärkikamppailussa Tampereella. Sarjakärkeen sunnuntaina siirtynyt Ilves kaatoi KooKoon jatkoajalla napaten mukaansa kaksi pistettä. Pelicana pelasi edellisen kerran kuun puolivälissä, kun TPS kaatui niin ikään jatkoajalla.

Lahtelaiset ovat olleet loistavassa vireessä voittaen 13 edellisestä kamppailusta peräti 11. Vierailut Ilvestä vastaan eivät ole kuitenkaan tuottaneet Pelicansille tulosta viime vuosina. Edellistä voittoa täytyy etsiä kolmen vuoden takaa.

Kaksikko on kohdannut kertaalleen kuluvalla kaudella. Lokakuun kamppailu päättyi Ilveksen 41 voittoon. Kamppailussa kohtaavat myös pistepörssin sijat kaksi sekä kolme. Pelicansin ylivoimamaestro Ryan Lasch on iskenyt 25 tehopistettä. Ilves-kapteeni Eemeli Suomi puolestaan 22.

KalPa - SaiPa
>> Kokoonpanot

KalPa kohtaa SaiPan toista kertaa viikon sisään ja kolmatta kertaa tällä kaudella. Viime sunnuntain kamppailu päättyi kuopiolaisten 30 voittoon Eero Kilpeläisen torjuessaan uransa nollapelin numero 49.

Kaksikon kauden edelliset kohtaamiset on pelattu Lappeenrannassa. SaiPa vei ensimmäisen kohtaamisen nimiinsä marraskuussa. KalPa nousi sunnuntain voitollaan sarjataulukon sijalle kuusi. Vasta 18 ottelua tällä kaudella pelannut kuopiolaisryhmä kohentaisi sijoitustaan entisestään voitolla keskiviikkona.

SaiPa kohtasi maanantaina puolestaan HPK:n. Lappeenrantalaiset voittivat kamppailun numeroin 41. 12 majaileva vierasjoukkue pystyy nousemaan pudotuspeliviivan yläpuolelle voitolla sekä Ässien tappiolla.

Lukko - HPK
>> Kokoonpanot

Sarjataulukon toisena majaileva Lukko isännöi häntäpäätä pitävää HPK:ta keskiviikkona. Lukko palasi joulutauolta tappiollisissa merkeissä, kun Jukurit nollasivat raumalaiset maanantaina. Myös HPK:n paluu tositoimiin jätti toivomisen varaa: SaiPa kävi ryöstämässä kolme pistettä Hämeenlinnasta.

Vierasjoukkue pyrkii katkaisemaan viiden ottelun tappioputkensa. Edellisestä 10 kamppailusta mukaan on tarttunut vain yksi voitto. Myös Lukon vire on ailahdellut viime peleissä. Joukkue on voittanut kaksi kamppailua edellisestä viidestä.

Joukkueet ovat kohdanneet kaksi kertaa kuluvalla kaudella. Lukko on vienyt molemmat koitokset nimiinsä maalierolla 123.


---
Julkaisija: Nooa Ruuth