KooKoon loppukiri ei riittänyt Porissa - Pelicans kaatoi Ilveksen kärkiottelussa

30.12.2020
KooKoon loppukiri ei riittänyt Porissa - Pelicans kaatoi Ilveksen kärkiottelussa

Ässät kaatoi KooKoon. (Kuva: Tomi Vastamäki)

Vuoden 2020 viimeinen Liiga-kierros päättyi Ässien, Pelicansin, Lukon sekä SaiPan voittoihin.

Ässät - KooKoo 4–3 JA (0–0, 3–0, 0–3, 1–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Ässien sekä KooKoon välinen trilleri päättyi lopulta kotijoukkueen voittoon jatkoajalla. Kotiojoukkue karkasi jo kolmen maalin karkumatkalle vajaassa kolmessa minuutissa toisen erän lopussa. Suuressa roolissa olivat patapaitojen kaksi ylivoimaosumaa. Kolmannessa erässä roolit vaihtuivat. Vierasjoukkue painoi päälle vimmatusti ja tasoitti pelin ilman maalivahtia varsinaisen peliajan viime hetkillä.

Kotijoukkue nappasi mukaansa kuitenkin lisäpisteen jatkoajalla Nicolai Meyerin osumalla. Voittomaalin alusti kolme syöttöpistettä kerännyt Peter Tiivola. Vierasjoukkueen parhaat pistemiehet olivat kaksi osumaa syöttänyt Trevor Mingoia sekä tasoituksen iskenyt Vilmos Galló. Joukkueet palaavat tositoimiin perjantaina 8.1.

Ilves - Pelicans 2–3 VL (1-1, 1-0, 0-1, 0-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Tampereen kärkikamppailussa Pelicans rikkoi yli kolmen vuoden tappioputkensa Ilveksen vieraana. Kamppailu venyi aina voittolaukauskilpailuun saakka, missä lahtelaisten kultakypärä Ryan Lasch varmisti lisäpisteen vierasjoukkueelle. Kotijoukkueen paras pistemies oli kaksi pistettä tililleen kirjannut Matias Maccelli.

Ilveksen toisesta osumasta vastasi Teemu Lepaus. Vierasjoukkueen maalit iski Antti Tyrväinen sekä Otto Sompi. Molemmat maalivahdit joutuivat torjumaan rutkasti laukauksia. Ilveksen Eetu Mäkiniemi torjui yhteensä 26 laukausta. Pelicansin Patrik Bartosak puolestaan 35.

KalPa - SaiPa 2–3 (1-2, 1-1, 0-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KalPan sekä SaiPa kauden kolmas kohtaaminen päättyi vierajoukkueen voittoon. Viersasjoukkue aloitti maalinteon viiden minuutin jälkeen, kun Jaakko Lantta iski kauden viidennen osumansa. Muutama minuutti sen jälkeen lappeenrantalaiset karkasivat jo kahden maalin karkumatkalle. KalPa kavensi lukemia Miikka Pitkäsen rangaistuslaukausosumalla erän lopussa.

Vierasjoukkue karkasi jälleen toisessa erässä Joel Olkkosen ylivoimaosumalla. Sunnuntaina kaksi maalia iskenyt Kai Kantola toi kotijoukkueen vielä maalin päähän, mutta sen lähemmäs KalPa ei päässyt. Kauden keskinäiset voitot ovat nyt SaiPalle 2–1.

Lukko - HPK 2–1 (0-0, 0-1, 2-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Lukko jatkoi HPK:n tappioputken jo kuuden ottelun mittaiseksi. Samalla raumalaiset nousivat Liigan kärkipaikalle tasapisteisiin Ilveksen kanssa. Lukko on kuitenkin voittomäärien turvin piikkipaikalla.

HPK siirtyi johtoon toisessa erässä Valtteri Puustisen maalilla. Kotijoukkue kairasi kuitenkin itsensä tasoihin ja lopulta ohitse. Lukon maaleista vastasivat Anrei Hakulinen sekä Pavel Skalicky. Vierasjoukkueelle kirjattiin yhteensä 58 rangaistusminuuttia.

Lukon pelit jatkuvat perjantaina 8.1. HPK palaa kaukaloon puolestaan seuraavana päivänä.


---
Julkaisija: Nooa Ruuth