Liiga palaa tositoimiin joulutauon jälkeen

27.12.2020
Liiga palaa tositoimiin joulutauon jälkeen

Ilves palaa tositoimiin ensimmäistä kertaa joulukuussa. (Kuva: Timo Koistinen)

Liiga palaa joulutauon jälkeen kolmen ottelun kierroksella. Sunnuntaina pelataan Oulussa, Kouvolassa sekä Lappeenrannassa.

Kärpät - JYP
>> Kokoonpanot

Oulun kamppailussa Kärpät saa vastaansa JYPin. Molemat joukkueet pelavat ensimmäistä kertaa sitten marraskuun. Kärpät lähtee illan koitokseen sarjataulukon sijalta yhdeksän. Oululaiset ovat kuitenkin pelanneet vähiten otteluita koko Liigassa. Joukkueen alivoima on sakannut tällä kaudella pahasti. Alivoimaprosentti on Liigan toiseksi heikointa.

JYPin syyskausi on ollut murheellinen. Jyväskyväläiset ovat voittaneet vain yhden ottelun edellisestä 12 kamppailusta. Sarjataulukossa vierasjoukkue majailee sijalla 14. Joukkue on päästänyt kolmanneksi eniten maaleja kaikista joukkueista kuluvalla kaudella.

Joukkueet ovat kohdanneet kertaalleen tällä kaudella. Marraskuussa pelattu ottelu päättyi Kärppien 6–3 voittoon. Paluunsa Kärppäpaitaan tehnyt Juhamatti Aaltonen kirjasi tililleen neljä syöttöpistettä.

KooKoo - Ilves
>> Kokoonpanot

KooKoo saa vieraakseen sarjataulukon toisena majailevan Ilveksen. Joukkueet kohtaavat kolmatta kertaa kuluvalla kaudella. Molemmat joukkueet ovat napanneet yhden voiton nimiinsä tulosten suosiessa kotijoukkuetta.

KooKoon edellinen ottelu oli joulukuun alussa Ässiä vastaan. Tästä kouvolalaiset nappasivat vakuuttavan 6–1 voiton. Sarjataulukon seitsemäntenä majaileva kotijoukkue voi nousta voitolla viidenneksi. Tasapisteissä Lukon kanssa majaileva Ilves voi nousta sarjan kärkeen sunnuntaina, jos tamperelaiset onnistuvat viemään yhdenkin pisteen kotijoukkueelta. Ilveksellä olisi kuitenkin yksi peli enemmän pelattuna sarjakärkeen verrattuna. Suurin ase Ilveksellä on ylivoima. Se on koko Liigan parasta 28% onnistumisella.

Ilveksen rosteri on kuitenkin kokenut suuria muutoksia. NHL-lainapelaajat ovat palanneet Pohjois-Amerikkaan ja loukkaantumisia on kertynyt. Tamperelaisten riveissä debytoi sunnuntaina peräti viisi pelaajaa.

SaiPa - KalPa
>> Kokoonpanot

SaiPa isännöi KalPaa jo toista kertaa kuluvalla kaudella. Joukkueet kohtasivat marraskuun puolivälissä SaiPan viedessä pisteet 4–3 lukemin. Kotijoukkueen voittoputki katkesi HIFK:n vieraana joulukuun alussa. Sarjataulukon 12:ta majaileva SaiPa nousisi voitolla kymmenenneksi. Lappeenrantalaisten maalihanat olivat tukossa syyskaudella. Joukkue onnistui iskemään vain 35 täysosumaa 19 otteluun.

KalPa saapuu otteluun kahden ottelun tappioputkessa. Kuopiolaiset ovat onnistuneet voittamaan vain yhden ottelun edellisestä viidestä. KalPa on kuitenkin pelannut vasta 17 ottelua. Voitolla vierasjoukkue nousisi kuudenneksi Tapparan ohi.

Vierasjoukkue menetti toiseksi parhaan pistemiehensä Eetu Luostarisen, kun hyökkääjä palasi takaisin Florida Panthersin organisaatioon. Kultakypärää kuopiolaisilla kantaa Miikka Pitkänen. SaiPan paras pistemies on hyökkääjä Tomas Zaborsky.


---
Julkaisija: Nooa Ruuth