Ilves nousi Liigan kärkipaikalle - myös Kärpät sekä KalPa voittoihin

27.12.2020
Ilves nousi Liigan kärkipaikalle - myös Kärpät sekä KalPa voittoihin

Ilves juhli Kouvolassa. (Kuva: Ella Taponen)

Ilves kaatoi KooKoon jatkoajalla Kouvolassa. Kierroksella kolme pistettä mukaansa nappasivat Kärpät sekä KalPa.

Kärpät - JYP 4–3 (2–0, 1–2, 1–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Kärpät kaatoi JYPin Oulussa numeroin 43. Samalla oululaiset palasivat voittokantaan. Vierasjoukkueen tappioputki venyi puolestaan jo seitsemän ottelun mittaiseksi.

Kotijoukkue ehti karata jo kolmen maalin karkumatkalle toisessa erässä. JYP iski kuitenkin kaksi maalia vajaaseen kahdeksaan minuuttiin ennen Kärppien 43 voittomaalia. Miska Siikonen toi jyväskyläläiset vielä maalin päähän, mutta Kärpät puolusti johtonsa voittoon asti. Kärppävahti Justus Annunen joutui lopulta torjumaan vain 14 laukausta.

KooKoo - Ilves 3–4 (2–1, 0–1, 1–1, 0–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Ilves siirtyi Liigan kärkipaikalle, kun se kaatoi KooKoon jatkoajalla. Vierasjoukkue ei johtanut ottelua kertaakaan, mutta kairasi itselleen loppupeleissä kaksi pistettä. KooKoon jokainen osuma tuli erikoistilanteiden aikana. Kotijoukkue siirtyi kahden maalin johtoon ylivoimaosumilla. Kouvolalaisten viimeinen maali syntyi kolmannen erän alussa alivoimalla.

Ilves tasoitti ottelun vain kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Miro Nallin maalilla. Voittomaalin iski jatkoerässä Panu Mieho. Myös Liigassa debytoinut Joona Korhonen iski uransa avauspisteen syöttäessään vierasjoukkueen toisen osuman.

Ilves-vahti Eetu Mäkiniemi torjui yhteensä 38 laukausta. Viktor Brattsröm torjui puolestaan 28 laukausta KooKoon tolppien välissä. Joukkueet palaavat tositoimiin ensi keskiviikkona.

SaiPa - KalPa 0–3 (0–1, 0–1, 0–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KalPa kävi ryöstöretkellä Lappeenrannassa, kun SaiPa kaatui numeroin 30. Ottelun hahmoiksi nousivat kaksi maalia iskenyt Kai Kantola sekä nollapelin torjunut Eero Kilpeläinen. 35-vuotias torjui kaikki 24 laukausta.

Voitolla kuopiolaiset nousivat sarjataulukon kuudenneksi. KalPalla on kuitenkin vähiten otteluita pelattuna kaikista suoran pudotuspelipaikan omaavista joukkueista. Joukkueet kohtaavat toisensa uudestaan ensi keskiviikkona Kuopiossa. Molemmat joukkueet ovat nyt voittaneet yhden ottelun toisiaan vastaan tällä kaudella.


---
Julkaisija: Nooa Ruuth