Christian Heljanko näkee Tapparalla pari selkeää vahvuutta kevääksi

27.12.2020
Christian Heljanko näkee Tapparalla pari selkeää vahvuutta kevääksi

Christian Heljangon selän taakse on uponnut keskimäärin 2,1 kiekkoa ottelua kohden. (Kuva: Saana Hakala)

Tapparan maalinsuulla käydään kovaa kilpailutilannetta, kun Dominik Hrachovina ja Christian Heljanko kisaavat peliajasta.

Hrachovina napsi kiekkoja alkuun, mutta loppusyksystä Heljanko kantoi enemmän vastuuta. Wisehockeyn tilastoja tutkailtaessa Heljanko on onnistunut alkukaudesta maalivahtikollegaansa paremmin.

– Kaksi hyvää veskaria on monen joukkueen selkäranka. Sen on huomannut, että nykyään aika harva joukkue pärjää kautta vain yhdellä pelaavalla maalivahdilla, Heljanko huomauttaa.

Tapparalle ensimmäiset kierrokset olivat hankalia, mutta marraskuussa kurssi kääntyi. Tamperelaisjoukkue on noussut Liigassa jo kuuden parhaan joukkoon.

– Alkukaudesta pelimme yskähteli, mutta sen jälkeen olemme onnistuneet kääntämään tiukkoja pelejä eduksemme, Heljanko tuumaa.

Moni joukkue käytti syksyn aikana lainapelaajia Pohjois-Amerikasta. Tapparan kannattajat odottivat Patrik Laineen tai Aleksander Barkovin vahvistavan "kirvesrintojen" ryhmää, mutta valmennusjohto pidättäytyi pois pikavoittojen hankinnasta. Heljangon mukaan tämä päätös tulee kevään aikana varmasti näkymään entistä yhtenäisemmässä joukkueessa.

– Meillä on laaja rinki, viiteen ketjuun riittää laadukkaita pelaajia. On ollut mukava huomata, että uusia ratkaisijoita on noussut esille, Heljanko sanoo.

Korona-aika on pitänyt pelaajia ja kannattajia tiukoilla, mutta Heljangolla on usko parempaan huomiseen.

– Toivotaan, että 60 ottelun runkosarja pystytään pelaamaan. Hienoja pelejä on edessä.

Joulun jälkeen Tappara kohtaa tiistaina 29.12. kotikaukalossaan Sportin.


---
Julkaisija: Jukka Malm