KalPan Mikael Seppälä nauttii oman pään taistelusta

26.12.2020
KalPan Mikael Seppälä nauttii oman pään taistelusta

Mikael Seppälä tekee töitä joukkueen eteen. (Kuva: Atte Rissanen)

Mikael Seppälä ei nouse KalPasta otsikoihin kovinkaan useasti. Miehen rooli on ollut sama hyväksi havaittu niin Liigassa kuin Leijonissakin.

Tunnollinen oman pään taistelija ja puolustavan roolin puolustaja on alkuun hyvin maltillinen alkukauden kuvauksissaan.

- Ihan hyvin on mennyt. Joukkue edellä mennään ja hyvin on peli kulkenut pääpiirteittäin ja itselläkin samalla tavalla mennyt, Seppälä sanoo.

Seppälä pelasi viime kauden maaotteluiden jatkoksi myös syksyn Karjala-turnauksessa. Myös leijonapaidassa rooli oli jälleen tuttu.

- Se on minun tyyli ja aika lailla sillä lailla menee niin kuin joukkueellakin. Itse ei tule ihmeellisyyksiä tehtyä. Olen tyytyväinen siihen, miten olen pelannut Leijonissa ja KalPassa, samanlaista roolia, hän toteaa.

Ylivieskalaislähtöinen puolustaja ei toki aina ole ollut vain oman pään luuta. Juniorivuosina hän oli keskushyökkääjä, mutta omien sanojensa mukaan, kun joukkueesta ja paikkakunnalta loppuivat puolustajat, "pakotti" valmentajana toiminut oma isä puolustajaksi, kun "ei voinut pakottaa ketään muuta."

Sille tielle on jääty.

- Kiekolliset taidot eivät ole tällä tasolla niin hyvät, niin olen keskittynyt puolustaviin ominaisuuksiin. Ei ole niin paljoa tullut tehtyä kiekollisia juttuja. Muutenkin on aina ollut joukkueessa tosi kiekollisia pakkeja, ja itse olen jäänyt alivoimarooliin ja alkanut keskittymään siihen ja kehittämään sitä puolta. Olen tyytyväinen siihenkin valintaan, valottaa Seppälä.

Wisehockeyn data puoltaa tätä näkemystä, sillä KalPan runkopuolustajista Seppälä on pitänyt kiekkoa hallussaan toiseksi vähiten.

Alivoimaa Seppälä on kellottanut KalPan pelaajista eniten. Kaiken kaikkiaan hän on pelannut sitä noin neljä minuuttia ottelua kohden ja noin neljänneksen koko kauden jääajastaan.

- Tykkään pelata sitä ja se sopii minun tyyliini. Se on aika pitkälti asennehommaa. Pitää vääntää ja kääntää ja olla kiekkojen tiellä. Se on kunniahommaa, Seppälä sanoo.

KalPa palaa joulun jälkeen jäille kohdatessaan Lappeenrannassa SaiPan sunnuntaina 27.12.


---
Julkaisija: Salttu Forsström