KooKoon Alexander Ytterell kertoo kutinsa salaisuuden

24.12.2020
KooKoon Alexander Ytterell kertoo kutinsa salaisuuden

Alexander Ytterellin lavasta on lähtenyt tämän kauden kovin laukaus. (Kuva: Ella Taponen)

KooKoon ruotsalaispuolustaja Alexander Ytterell on merkkauttanut tähän asti kauden kovimman laukauksen. Ytterellin mukaan laukaus lähtee heti, kun mahdollisuus siihen avautuu.

Ytterellin lavasta kiekko on lähtenyt tällä kaudella 165,1 kilometrin tuntivauhtia. Mittaus on niukasti kovempi kuin Liigan viime kauden kovin kuti, sillä Santer Lukka latasi kiekkoa 165,0 kilometrin nopeudella.

- Laukaus on selkeästi yksi vahvuuksistani ja ase, jota pyrin käyttämään mahdollisimman usein. Se on asia, jonka eteen teen paljon töitä. Toivottavasti kiekko pomppisi vähän enemmän ja menisi maaliin useammin. Täytyy vain ladata ja antaa palaa, maaleitta vielä tämän kauden osalta oleva Ytterell kertoo.

Ytterellin lämäri on ottanut harppauksen eteenpäin, sillä viime kaudella Tapparassa pelatessaan hänen kovin lukemansa oli 153,3 km/h.

- Mitähän tuohon sanoisi? Tein punttisalilla kesällä kovasti töitä ja laitetaan kaikki henkilökohtaisen fysiikkavalmentajani piikkiin, niin hän tulee iloiseksi, ruotsalainen heittää kieli poskella.

Wisehockeyn datan mukaan Ytterell on KooKoon kärkipäätä laukauksen lisäksi myös syöttötilastoissa.

- Tiedän, että syöttöni ja laukaukseni ovat ominaisuuksia joihin voin luottaa. Puolustajana minun pitää laittaa kiekko hyökkääjille vauhtiin, että pääsemme nopeasti pois omasta päästä. Se on tärkeää ja sellainen osa-alue, jonka eteen olen tehnyt paljon töitä.

Ytterell on ollut joukkueensa parhaimmistoa myös kaksinkamppailujen voittoprosentissa (58,4).

- Se on erityisesti puolustajalle tärkeä tilasto. En ole sellainen pelaaja, joka yrittää pistää vastustajan matalaksi, mutta on tärkeä pystyä voittamaan kaksinkamppailut. Ensimmäinen tehtäväni on hoitaa mies ja joku muu voi sitten ottaa irtokiekon. Tiedän olevani tarpeeksi voimakas pärjätäkseni tässä liigassa, analysoi Ytterell.

Toista kauttaan Liigassa pelaava Ytterell on nauttinut Liigasta ja pelaamisesta Suomessa.

- Liigassa pelataan vauhdikasta ja taitavaa kiekko ja peleissä tulee paljon maalipaikkoja. Tämä on viihdyttävä liiga katsojille, kun peli on intensiivistä ja peleissä tulee paljon maaleja.

Ytterellin ja KooKoon pelit jatkuvat sunnuntaina 27.12., kun Ilves matkaa Kouvolaan.


---
Julkaisija: Salttu Forsström