KalPan NCAA-hankinta rouhii kovassa roolissa

22.12.2020
KalPan NCAA-hankinta rouhii kovassa roolissa

Aapeli Räsänen viihtyy maalin edessä. (Kuva: Atte Rissanen)

Kun KalPan hyökkäyksissä katsoo vastustajan maalin eteen, sieltä löytää hyvin todennäköisesti ensimmäistä Liiga-kauttaan pelaavan Aapeli Räsäsen.

KalPa sai täksi kaudeksi mielenkiintoisen Liiga-debytantin riveihinsä, kun neljä edellistä kautta Pohjois-Amerikassa kiekkoillut Aapeli Räsänen teki seuran kanssa keväällä kaksivuotisen sopimuksen.

Räsänen pelasi kolme viime kautta Boston Collegen riveissä NCAA-kiekkoa ja sanoo saaneensa KalPaan tulolla uralleen sitä, mitä tuli Savosta hakemaan.

- Koen näin. On ollut tosi kovia pelejä ja on ollut kiva pelata. Olemme pystyneet tekemään myös arjessa kehittäviä harjoituksia. Olemme treenanneet aika kovaa, mikä on ollut hyvä juttu. Siinä mielessä on tullut sitä, mitä toivoin ja lähdin hakemaan, Räsänen sanoo.

Räsänen ja Miikka Pitkänen ovat pelanneet käytännössä koko kauden samassa ketjussa. Räsänen on ollut ketjun sentteri ja keskushyökkääjänä aiemmin tunnettu Pitkänen on ollut laidalla.

- Hyvin on toiminut. "Mikun" kanssa on ihan loistavaa pelata. Häntä taitavampaa jätkää saa hakea tästä sarjasta. Sellainen pelimies, että hänen rinnallaan kuka tahansa pelaisi hyvin, mutta itsekin olen pystynyt siinä sohimaan, Räsänen kuittaa.

Räsänen johtaa Wisehockeyn datan perusteella yhtä hänen pelaamiselleen hyvin luonteenomaista tilastoa. Arvuuttelu sen suhteen, mikä se olisi, ei kuitenkaan heti ponnahda mieleen.

- Wisehockeyn dataan ei varmaan kuulu se, kuinka monta sanaa tulee puhuttua per peli. Se on varmaan joku muu, hän aloittaa.

Räsänen on tehnyt KalPasta eniten maskeja vastustajan maalivahdille, 33 laukauksessa.

- No rehellisesti sanottuna se ei yllätä! Se on yksi juttu meidän ketjussamme, jossa Vartiaisen Tuomas on kolmantena lenkkinä, minun roolini. Minulla on tietynlaiset vahvuudet maalinedustapelissä. Sitten ketjussa on pari kiekollisempaa laituria, niin maalinedustapeli luo tilaa ja aikaa heille. Ihan hirveästi tämä ei yllätä.

Tämä rooli osuu Räsäselle hyvin luontaisesti.

- Kyllä se näin on ja olemme pyrkineet kiinnittämään siihen myös joukkueena huomiota. Se luo tilaa ja aikaa, ja se ei ole mikään salaisuus, että peli perustuu kiekonhallintaan aika paljon. Kun tilaa ja aikaa on enemmän, niin kiekonhallinta helpottuu. Myös valtaosa maaleista tehdään reboundeista, eli se on tärkeä juttu, hän sanoo.


---
Julkaisija: Salttu Forsström