Tauko tuli Sportin kannalta huonoon kohtaan – ”Saimme käännettyä huonon jakson”

20.12.2020
Tauko tuli Sportin kannalta huonoon kohtaan – ”Saimme käännettyä huonon jakson”

Juho Tommila on kuulunut Sportin luottopelaajiin tällä kaudella. (Kuva: Samppa Toivonen)

Vaasan Sport oli juuri saanut nostetta siipiensä alle, kun Liiga jäi tauolle. Sportin puolustaja Juho Tommilan mukaan joukkueen kurssi kääntyi lähes silmänräpäyksessä.

Sportin kausi on ollut monimuotoinen. Vaasan pahan koronatilanteen takia Sport joutui pelaamaan yhdeksän ensimmäistä otteluaan vieraskentällä, ja juuri ennen taukoa kahdeksasta viimeisestä pelistään se pelasi seitsemän kotikentällään.

Sport aloitti vieraskiertueensa hyvin napaten neljä voittoa ensimmäisestä seitsemästä pelistä. Sen jälkeen tuli kuitenkin seitsemän peräkkäistä tappiota. Kurssi kääntyi juuri ennen taukoa, kun Sport nappasi kotikentällään kolme peräkkäistä voittoa.

- Pääsimme juuri langan päähän kiinni ja saimme käännettyä huonon jakson päälaelleen. Olisimme todennäköisesti vielä raapineet hyvin pisteitä seuraavista otteluista, joten siinä mielessä tauko tuli meille huonoon aikaan, Tommila mietiskelee.

Sport on vahvistanut rivejään alkukauden aikana, kun muun muassa Janne ja Michael Keränen liittyivät kesken kauden joukkueen mukaan.

- Kaikki muuttui oikeastaan yhtäkkiä. Saimme uusia äijiä sisään ja se osaltaan vaikutti, että pelaajien paikat selkiytyivät. Kun saimme käännettyä pelejä voitoiksi, niin se loi uskoa voittoihin. Tiesimme mitä voittoon vaadittiin, Tommila pohtii syitä kurssin kääntymiseen.

Koronapandemia on asettanut haasteen kaikille tänä vuonna. Tommila myöntää tilanteen haastavuuden, mutta on sopeutunut tilanteeseen.

- Onhan se ollut raskasta, kun on niin paljon epätietoisuutta eikä tiedä missä ja milloin pelaamme. Suunnitelmat voivat heittää häränpyllyä nopealla aikataululla. Jääkiekkoilijan arki ei ole kuitenkaan juurikaan muuttunut. Ei se ole henkisesti niin raskasta, kun siihen osaa suhtautua.

Tauon aikana joukkueet harjoittelevat ja käyttävät pienen pelibreikin hyväkseen.

- Tässähän tämä harjoitellessa menee. Pystymme nyt harjoittelemaan eri tavalla kuin normaalisti kauden aikana. Pystymme keskittymään enemmän omiin fyysisiin ominaisuuksiin ja käyttää siten tämä tauko hyväksi. Jäällä ei ole hirveästi tehty viisikkoharjoituksia, vaan keskitytty enemmän yksilöjuttuihin, valottaa Tommila.

Sportin ottelut jatkuvat joulupyhien jälkeen maanantaina 28.12., kun Ässät matkaa Vaasaan.


---
Julkaisija: Salttu Forsström