Tapparan ylivoima liikaa TPS:lle - HIFK katkaisi SaiPan voittoputken

18.12.2020
Tapparan ylivoima liikaa TPS:lle - HIFK katkaisi SaiPan voittoputken

Kotijoukkue maksoi jäähyistään kovaa hintaa (Kuva: Teemu Saarinen)

Tappara katkaisi TPS:n pisteputken perjantaina Turussa. HIFK kaatoi puolestaan SaiPan jo toista kertaa tällä kaudella.

TPS - Tappara 3–6 (2–2, 1–3, 0–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Tappara päätti TPS:n pisteputken Turussa perjantaina. Edellisen kerran lokakuussa täyden pistemenetyksen kokenut turkulaisjoukkue jäähyili itsensä pois pelistä viidellä kaksiminuuttisella. Näistä Tappara rankaisi armottomasti iskien peräti kolme ylivoimamaalia TPS:n verkkoon.

Ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet iskivät tulostaululle kaksi täysosumaa. Toisessa erässä TPS:n jäähyily alkoi kostautua. Tappara iski kolme maalia ylivoimalla. Voittomaalin iski erän puolivälissä Patrik Virta.

Tapparan maalivahti Christian Heljanko oli voiton takuumiehenä torjuen kolmannessa erässä kaikki 15 laukausta. Ukko-Pekka Luukkonen torjui ottelussa yhteensä 25 laukausta.

HIFK - SaiPa 2–1 (1–0, 0–0, 1–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

HIFK kaatoi SaiPan Helsingissä lukemin 2–1. Samalla punapaidat katkaisivat SaiPan kolmen ottelun voittoputken. Maalinteon aloitti ensimmäisessä erässä Miro Väänänen. Maali oli 22-vuotiaalle kauden toinen. Voittomaalin iski kolmannessa erässä Joonas Lyytinen. Maali oli puolustajalle jo kauden kahdeksas.

SaiPa kavensi lukemia kolmannen erän puolivälissä. Simo-Pekka Riikolan maali aloitti vierasjoukkueen takaa-ajon, mutta SaiPan rynnistys pysähtyi HIFK-vahti Niilo Haloseen. Halonen on nyt voittanut kauden kuudesta startistaan peräti viisi.

HIFK:n pelit jatkuvat vasta ensi vuoden puolella. SaiPa isännöi puolestaan KalPaa joulukuun lopulla.


---
Julkaisija: Nooa Ruuth