HIFK saa vieraita Lappeenrannasta - TPS sekä Tappara ottavat yhteen Turussa

18.12.2020
HIFK saa vieraita Lappeenrannasta - TPS sekä Tappara ottavat yhteen Turussa

Perjantain kierroksella pelataan Helsingissä sekä Turussa (Kuva: Juuso Pellava)

SaiPa lähtee kasvattamaan voittoputkeaan Helsingissä. Perjantain kierroksella kohtaavat myös TPS sekä Tappara.

HIFK - SaiPa
>> Kokoonpanot

Perjantain kierroksella Helsingissä kohtaavat HIFK sekä SaiPa. Kotijoukkueen edellinen ottelu päättyi Lukon voittoon lukemin 4–0. Helsinkiläiset joutuvat selviytymään illan koitoksesta ilman kultakypärä Anton Lundellia. 19-vuotias kipparoi nuorten maajoukkuetta Edmontonissa. HIFK on sarjataulukon neljäntenä pelattuaan syyskaudella 19 ottelua. Helsinkiläiset ovat tehneet kolmanneksi eniten maaleja Liigassa. Joukkueen ylivoimaprosentti kuuluu myös sarjan parhaimmistoon.

SaiPa lähtee kasvattamaan voittoputkeaan jo neljän ottelun mittaiseksi. Lappeenrantailaisten edellinen ottelu pelattii marraskuun lopulla. Silloin vieraissa kaatui KooKoo. SaiPan alivoima on koko Liigan toiseksi parasta peräti 90 prosentin onnistumisella. Vain piikkipaikalla majailevan Lukon alivoima on ollut tehokkaampaa syyskaudella. Voitolla SaiPa nousisi kymmenen parhaan joukkoon ohi Ässien. Joukkueen kultakypärää kantaa Tomas Zaborsky.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran lokakuun puolivälissä. Silloin HIFK vei voiton lukemin 5–2. Tänään sivussa oleva Lundell iski kyseisessä ottelussa peräti neljä maalia.

TPS - Tappara
>> Kokoonpanot

TPS saa vieraita Tampereelta, kun Tappara matkaa Turkuun. Joukkueet kohtaavat ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Ottelu on turkulaisille jo viikon toinen. Mustapaidat hävisivät Pelicansille keskiviikkona jatkoajalla. TPS on kuitenkin peräti 10 ottelun pisteputkessa. Joukkue jäi nollille edellisen kerran lokakuun lopussa KalPaa vastaan. Turkulaisilla on mahdollisuus loikata neljänneksi sarjataulukossa voitolla sekä HIFK:n pistemenetyksellä.

Tapparan viiden ottelun voittoputki katkesi Sportin vieraana juuri ennen taukoa. Yhdeksäntenä majaileva tamperelaisjoukkue nousisi voitolla aina kuudenneksi saakka. Joukkueen ylivoima on tökkinyt alkukaudella pahasti. Joukkueen onnistumisprosentti on vain 16,6. Kultakypärää joukkueella kantaa Tsekkihyökkääjä Jiri Smejkal.


---
Julkaisija: Nooa Ruuth