HIFK:n tehopakki Mikko Kousa: ”Minulta odotetaan tulosta”

17.12.2020
HIFK:n tehopakki Mikko Kousa: ”Minulta odotetaan tulosta”

Mikko Kousa on pelannut taas vahvaa kautta. (Kuva: Juuso Pellava)

HIFK:n puolustajien pistepörssin ykkösenä komeilee tuttu nimi: Mikko Kousa. Koko Liigan pakkien pistepörssissä Lahdessa pelaajaoppinsa saanut Kousa on sijalla neljä kerättyään pisteet 3+12=15.

Se, että Kousalta odotetaan tehoja, ei miestä itseään häiritse. Päinvastoin.

- Minä olen tulosvastuullinen pelaaja, minulta odotetaan tulosta. Siinä mielessä pisteet merkitsevät kyllä. Tietysti joukkueen voittaminen menee edelle, mutta siinä kakkosena on myös se homma, että tehoja odotetaan. Minun tehtävänä on tuloksen tekeminen ja siihen huutoon pitää vastata, Kousa kertoi.

- Noilla ylivoimaminuuteilla sitä tulosta myös odotetaan. En ota siitä taakkaa, mutta asian tiedostan ja se myös motivoi minua.

Perinteinen pistepörssi ei ole ainoa tilasto, jossa Kousa menestyy seuransa sisällä. Wisehockey-datan mukaan puolustaja on hallinnut kiekkoa joukkueessa eniten, 31,54 minuuttia. Lisäksi hän on ollut kauden aikana HIFK:n ahkerin syöttelijä – Kousan lavasta on lähtenyt 654 syöttöä, jotka ovat napsahtaneet joukkuekaverin lapaan 86,1 prosentin tarkkuudella.

- En ollut tietoinen tuollaisista tilastoista, hyvä tietää. Kyllähän siinä on se, että pelaan ylivoimaa. Tykkään olla kiekon kanssa. Hauska kuulla, että tuollaisiakin tilastoja on, Kousa sanoi.

- Syöttötilastokin on mielenkiintoinen. Tietysti kun helpon syötön antaa saa tilastoja kuntoon… Tuollaiset tilastot ovat hyvää viihdettä myös faneille, tuollaiset detaljit varmasti kiinnostavat.

Kousa on kohtuullisen tyytyväinen HIFK:n ensimmäisen sarjakolmanneksen pelaamiseen. Myös oma panos tyydyttää.

- Ihan ok on mennyt, ei ihan parasta minulta eikä joukkueelta. Paljon on parannettavaa. Meillä oli jonkin verran turbulenssia, uusia pelaajia ja paljon loukkaantumisia, Kousa arvioi.

- Sitten rauhoitettiin asioita, keskityimme perusasioihin ja laitettiin puolustamista kuntoon. Sitä kautta saatiin hyvää tulosta. Ja maalivahtipeli oli erittäin onnistunutta. Hyvällä tiellä ollaan.

Kousa tietää, mitä sen "hyvän tien" päässä voi odottaa. Hän oli mukana HIFK:n edellisessä mestaruusjoukkueessa keväällä 2011.

- Siitä on aikaa. Nyt meillä on mielestäni erittäin hyvä mahdollisuus menestyä. Tätä sarjaa on vaikea voittaa, tekojen kautta se tapahtuu.

- Oli tietysti hienoa aikaa se mestaruusvuosi – ja kevät. Se oli aika uniikki joukkue. Olin silloin nuori jätkä ja pääsin opiskelemaan, mitä voittaminen vaatii. Meillä oli kokeneita, hyviä johtajia. Se oli hyvä koulu minulle ja olen yrittänyt vaalia niitä oppeja. En kopioimalla, mutta omalla tavallani.

Aika näyttää, onko kausi Kousalle ja HIFK:lle se kausi, jolloin asiat napsahtelevat kohdalleen. Ainakin Kousan ensimmäinen kolmannes antaa viitteitä siitä, että ainakin hän on valmis menemään pitkälle.


---
Julkaisija: Salttu Forsström