TPS:n Johan Ivarsson viihtyy Turussa ja Liigassa

16.12.2020
TPS:n Johan Ivarsson viihtyy Turussa ja Liigassa

Johan Ivarsson on viihtynyt hyvin Suomessa. (Kuva: Teemu Saarinen)

Yksi TPS:n vahvan kauden onnistujia on puolustaja Johan Ivarsson. Mies ei juuri pistepörssissä juhli, mutta se ei ole tarkoituskaan.

Ivarssonin vahvuudet ovat tunnollisessa puolustamisessa ja juuri siinä tehtävässä Ivarsson on osoittanut olevansa selkeä vahvistus.

- Itselleni kauden alku on ollut ok, mutta vielä on paljon parannettavaa. Ykkösjuttu on olla hyvä puolustuspäässä ja tehdä se työ hyvin. Vähän voisi kyllä lisätä tehoja hyökkäyspäähän – se voisi olla seuraava askel, Ivarsson sanoi.

Ja tehdä tietysti ensimmäinen maali.

Tämän taustalla on mielenkiintoinen fakta. Ivarssonin pistepörssilukema on 0+4, joten kiekko ei ole vielä mennyt ruotsalaisen laukomana sisään. Siitäkään huolimatta, että Wisehockey-datan mukaan Ivarsson on toistaiseksi vastannut TPS:n kauden kovimmasta laukauksesta.

- Tämä täytyy mainita Pajuniemelle… mitäköhän hän mahtaa tästä sanoa, Ivarsson naureskeli.

- Vakavasti – laukauksen kovuus ei ole aina se ratkaiseva asia. En ole laukonut tarpeeksi ja siihen täytyy kiinnittää huomiota. Tietysti myös siihen, että pääsee vielä parempiin paikkoihin. Olen varma, että maalitili aukeaa pian.

Näin todennäköisesti tapahtuukin, sillä TPS:n peli on ollut hyvin viime aikoina mallissaan. Ivarssonin mukaan parempaa on vielä tulossa.

- Olemme kehittyneet ja kasvaneet joukkueena. Se on myös tavoitteemme jatkossa, kasvaa ja kehittyä.

- Jos saamme tietyt osa-alueet, kuten erikoistilannepelaamisen, vielä paremmaksi, hyvä. Meillä on kovasti töitä tekevä joukkue. Kun kehitymme edelleen, pystymme olemaan vielä vaarallisempia, Ivarsson vakuutti.

Ivarsson pelaa ensimmäistä kauttaan Ruotsin ulkopuolella. Siirtoa Suomeen, TPS:n paitaan ja Liigaan hän pitää onnistuneena siirtona.

- Olen supertyytyväinen siihen, että olen tullut Suomeen. Pidän siitä tavasta, millä Liigassa pelataan. Se on monella tavalla samanlaista kuin Ruotsissa, mutta erojakin on. Ruotsissa pelataan puolustavammin, Ivarsson arvioi.

- Turku on ollut todella kiva paikka asua. Se tekee sopeutumisen vielä helpommaksi. Tämä on tietysti ollut kummallinen vuosi kaikille, mutta odotan loppukaudelta paljon, niin itseltäni kuin joukkueelta.

TPS jatkaa pelejään keskiviikkona, kun se kohtaa vieraskentällä Pelicansin. Kaikki Liigan ottelut näkyvät C Moresta. Tutustu tarkemmin täältä.


---
Julkaisija: Salttu Forsström