Oskari Laaksonen käyttää oveluutta kaksinkamppailuissa

15.12.2020
Oskari Laaksonen käyttää oveluutta kaksinkamppailuissa

Oskari Laaksosella on riittänyt aihetta hymyyn tällä kaudella. (Kuva: Tomi Natri)

Pelicans on ollut yksi Liiga-kauden suurimpia yllättäjiä, kun lahtelaiset ovat sarjassa kolmantena. Yksi lahtelaisten tämän kauden avainpelaajista on ollut puolustaja Oskari Laaksonen.

Ilveksen kasvatti on Pelicansissa lainalla Buffalo Sabresista ja pelaamassa uransa parasta liigakautta. Laaksosella on jo koossa yhtä paljon pisteitä (4+8=12) kuin koko viime kaudella yhteensä.

- Olen päässyt pelaamaan paljon ja joukkueella on mennyt hyvin. Täytyy olla tyytyväinen. Syksy on ollut todella hyvä, Laaksonen kertoo.

- Pisteet kertovat enemmän viime kaudesta. Se oli vaikea, kun oli loukkaantumisia enkä päässyt juurikaan ylivoimalle. Oma peli oli hakusessa, Laaksonen jatkaa.

Laaksosen piste-ennätys on kaudelta 2018-19, jolloin hän merkkautti Ilveksen riveissä pisteet 3+21=24. Laaksonen on siis vahvasti matkalla kohti henkilökohtaista piste-ennätystä, mikäli pelaa koko kauden Pelicansissa. Buffalo Sabresilla on mahdollisuus kutsua Laaksonen mukaan ryhmäänsä, mutta vielä käsky rapakon taakse ei ole käynyt.

- Jotain pientä keskustelua on ollut ja valmiudessa ollaan. Jos kutsu tulee, niin täytyy olla valmiina lähtemään. Jos kutsua ei tule, niin samalla loppukauden suunnitelmat ovat sitten selvät.

Laaksonen myöntää, että epävarmuus tilanteesta on kolkuttanut takaraivossa.

- Nyt viime viikkoina se on pyörinyt mielessä enemmän, kun pelit ovat olleet jäässä, niin sitä on ajatellut enemmän. Kun pelejä pelattiin, niin ei sitä sen kummemmin ehtinyt miettiä.

Kiinnostus kutsua Laaksonen NHL-jäille ei ole mikään suuri yllätys, sillä nuorukainen on esiintynyt vahvasti tällä kaudella Liigassa. Laaksonen pitää hallussaan useita Pelicansin tilastojen kärkipaikkoja.

Wisehockey-datan mukaan hänellä on eniten onnistuneita syöttöjä joukkueestaan (494) sekä paras syöttöprosentti (83,6). Hänen syöttöetenemä (6466m) on selvästi korkein kuten myös syöttöetenemä hyökkäyssuuntaan (3043m). Lisäksi 188-senttinen ja 75-kiloinen pakilla on joukkueensa paras kaksinkamppailujen voittoprosentti (58,9). Luistelutilastoissa hän on myös Pelicansin kolmen parhaan joukossa.

- Kiekolliset tilastot kertovat siitä omasta pelistä. Kun pelaa paljon, niin kaksinkamppailujakin tulee paljon. Hienoa, että olen pystynyt voittamaan niitä, vaikka en ole se isoin tai voimakkain pelaaja. Yritän kuitenkin olla ovela ja saada sitä kautta riistoja itselleni. Vähän katselen ketä siellä kulmassa on vastassa, ja yritän lukea vastustajaa sekä sitä mitä missäkin tilanteessa kannattaa tehdä, avaa Laaksonen.

Liigan parin viikon mittainen pelitauko päättyy keskiviikkona, kun Pelicans kohtaa kotihallissaan TPS:n. Laaksonen odottaa innolla taas pääsyä tositoimiin, vaikka loppuvuoden pelit pelataan tyhjille katsomoille.

- Hyvä, että päästään taas pelaamaan. Se, että pelaamme ilman yleisöä, on itselleni uusi juttu. Toivottavasti seurojen talous kestää tämän vaikean ajan.


---
Julkaisija: Salttu Forsström