HIFK:n kippari Jere Sallinen: ”Liiga on hyvä, vauhdikas sarja”

15.12.2020
HIFK:n kippari Jere Sallinen: ”Liiga on hyvä, vauhdikas sarja”

Jere Sallinen on HIFK:n aktiivisin maskimies. (Kuva: PicFactor)

MM-kultaakin juhlinut HIFK:n kapteeni Jere Sallinen ei anna itselleen kiitettävää arvosanaa Liigan ensimmäisestä kolmanneksesta. Pistepörssissä Sallinen on menestynyt hyvin, mutta joukkuepelaaja ei itse pelkkiä pisteitä tuijota.

- Alkukausi on ollut vähän vuoristorataa, joukkueella ja itsellä. Joukkueen alku oli vähän tahmea, itsellä ihan ok alku. Oma peli alkoi vähän laahata ennen maajoukkuetaukoa, Sallinen analysoi.

- Jääkiekossa on muutakin kuin tehopisteet. Pitää pystyä pelaamaan korkeammalla tasolla joka päivä, olla keskittynyt ja lähteä siitä, että hyvän ja huonon päivän ero on pieni. Mutta saatiin hyvä vaihde päälle joukkueena ennen kuin tauko tuli. Alkukaudella oli paljon hyvää pelaamista, mutta myös paljon kehitettävää.

Kuluva kausi on ollut kaikille tavallisuudesta poikkeava, tunnetuista syistä. Myös kokenut Sallinen on saanut uusia kokemuksia. Liigan ensimmäinen kolmannes ansaitsee kuitenkin hyvän arvosanan.

- On tämä ollut mielenkiintoista, paljon asioita, jotka eivät liity pelaamiseen. Alkukausi on kuitenkin ollut mielestäni hyvää pelaamista Liigassa, Sallinen arvioi.

- Kyllä Liiga on hyvä, vauhdikas sarja. Minun mielestäni pelit on pelattu hyvällä tasolla. Itse en osaa laajasti arvioida, koska en ole hirveästi sarjataulukkoa seurannut. Ehkä Pelicans on ollut suurin yllättäjä, huomioiden minkälaisesta tilanteesta he lähtivät – hienosti ovat saaneet yhteisen junan

Vaikka Sallinen on totuttu näkemään vahvana pistenikkarina, avuja on myös muualla. Wisehockey-datan mukaan mies on se, jolla on ehkä kentän epäkiitollisin rooli: HIFK:n joukkueesta Sallinen on muodostanut useimmin tällä kaudella maalivahdille hyökkäyspään maskin, 45 kertaa.

- Tuo tilasto ei yllätä. Ylivoimalla olen maskipelaaja ja tykkään muutenkin häärätä maalin edessä. Kiva, että johtaa jotain tilastoa, Sallinen naurahti.

Wisehockey-datasta löytyy toinenkin, ehkä vähän yllättävämpi tilasto, jota Sallinen johtaa. Kauden aikana HIFK-pelaajista kovin laukaus on lähtenyt Sallisen lavasta.

- Sitä en todellakaan tiennyt. Nyt kun tämän tiedän, pitää ampua enemmän.

- Nämä tällaiset tilastot ovat varmasti iso työkalu eri joukkueille, kun he esimerkiksi tarkkailevat uusia pelaajia. Niiden kautta näkee vähän tuloksien taakse.

Mainittakoon myös, että Sallisen kovin laukaus on myös toistaiseksi koko liigan kovin maaliin mennyt kuti. Maailmanmestari iski HIFK:lle lokakuun alussa ottelussa kiekon voimalla JYP:in verkkoon.


---
Julkaisija: Salttu Forsström